Foto: Privātais arhīvs

Par jauno Latvijas sieviešu iedvesmotāju kļuvusi Tatjana Mackeviča (attēlā) – pirmā Latvijas lielo izmēru modele un valsts pārstāve skaistumkonkursā Ms.Top of the World Plus Size 2016.

Sieviete iemācījusies pieņemt dabas dotās formas un ar tām lepoties, taču savulaik izgājusi cauri īstai ellei, mēģinot notievēt, lai atbilstu iedomātiem standartiem.

"Es sevi nebadinu – ar sportu piestrādāju pie tām ķermeņa vietām, kuras man ir ploblemātiskākas, un mazliet ierobežoju sevi uztura ziņā. Esmu par veselīgām sievietēm, un arī apaļīgas sievietes var būt ļoti skaistas, ja nav nekoptas un izlaidušās," sarunā ar DELFI Izklaidi uzsver Tatjana.

Izskatīgajai sievietei ir divas atvasītes – vienam bērnam ir jau 14 gadi, bet otrs drīz svinēs gadiņa jubileju. Viņa ļoti labi zina, ko nozīmē atgūt figūru pēc dzemdībām un, pakļaujoties sabiedrības spiedienam par to, ka modē kaulainas meitenes, savulaik vājējot bijusi gatava uz visu.

Tatjana atklāj, ka viņas piedzīvoto der likt aiz auss meitenēm, kuras gatavas darīt visu, lai ietilptu noteiktā apģērba izmērā.

Pirms aptuveni septiņiem gadiem topā bija notievēšanas kapsulas LiDa. Arī Tatjana, cīnoties ar kilogramiem, toreiz iegādājās un izmēģināja preparātu, kurš Latvijā nebija reģistrēts kā zāles un tika tirgots nelegāli.

"Apmēram nedēļu lietoju šīs zāles, līdz nokļuvu slimnīcā ar veģetatīvās distonijas lēkmi. Nekad iepriekš man šīs slimības simptoni nebija novēroti, bet pēc tievēšanas zāļu lietošanas man tā sākās.

Pēc tam uzzināju, ka LiDa kapsulas nemaz nav īsti legālas un to sastāvā ir amfetamīns. Tās tika ievestas Latvijā no Ķīnas, slepus pārdotas un lietotājas pat nepainteresējās, ko tās satur.

Vienīgais mans "ieguvums" no zālēm bija uz visiem laikiem sabojāta veselība. Tāpēc galvenais, ko uzsveru tagad, ja runa par novājēšanas metodēm – es esmu par veselību. Labāk būt mazliet apaļākai, bet veselai," tā Tatjana.

Skarbākais fakts stāstā ir tāds, ka neapdomīgās tievēšanas sekas tagad traucē Tatjanai uzturēt formu veselīgā veidā.

"Iepriekš desmit gadus gāju uz aerobiku. Nu es intensīvi veikt kardiovingrojumus vairs nevaru, jo man sākas aritmija, tāpēc vingrojot vairāk strādāju ar muskuļiem. Bet veselību es sabojāju tieši ar neapdomīgu tievēšanu," atklāj Tatjana.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!