Foto: DELFI

Dziedātāja Linda Leen (attēlā) līdz šim bija domājusi, ka pastētes pagatavošana ir ļoti sarežģīts process, taču aizvadītās nedēļas nogalē viņai izdevies pašai pagatavot šo gardo ēdienu.

Tā kā Linda ir visai aktīva sociālo tīklu lietotāja, ar gatavās pastētes bildi viņa vēlāk padalījusies foto vietnē Instagram. Tāpat dziedātāja nav bijusi skopa un atklājusi arī šī ēdiena pagatavošanas gaitu.

"Vienu teļa aknu sagriež gabalos un vāra 15 minūtes, noņem putas. Tad liek klāt garšvielas - sīpolus, divus burkānus, lauru lapu, šķipsnu timiāna, divas krustnagliņas, pustējkaroti tandoori masala, piecus piparus, krietnu šķipsnu sāls," gatavošanas gaitu atklājusi Linda.

Visas šīs sastāvdaļas turpina vārīt aptuveni pusstundu, bet īsi pirms noņemšanas no uguns dziedātāja iesaka pievienot četras ķiploka daiviņas. Tālāk šķidrums jānokāš atsevišķā traukā, bet biezumus liek blenderī.

"Blenderē aknas kopā ar burkāniem, sīpoliem, ķiplokiem, pamazām lejot klāt šķidrumu, līdz masa vienmērīga kā biezs krējums. Es taukvielas klāt neliku, bet, ja gribas, var pielikt krietnu ēdamkaroti sviesta. Tad uzkarsē līdz pirmajam burbulim un pilda bļodās," savas pastētes recepti atklājusi Linda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!