Foto: Kadrs no video

TV un radio ētera dīva Baiba Sipeniece-Gavare veiksmīgi nokļuvusi mājās no Austrijas, kur kopā ar ģimeni slēpoja brīdī, kad visā Eiropā izsludināja koronavīrusa "Covid-19" pandēmiju.

Sipenieces ģimene Rīgas lidostā nolaidās 15. marta vakarā un kopš tā brīža atrodas mājas paškarantīnā, liecina mākslinieces jaunākais vēstījums "Instagram" platformā.

Jau vēstīts, ka Sipeniece ar vīru un bērniem slēpoja kalnos Austrijā. Ceļojuma sākumā viņa nejuta nekādas konoravīrusa radītās problēmas, taču pēc ažiotāžas sociālajos tīklos vēstījuma formu mainīja un apsolīja, atgriežoties Latvijā, kā likumpaklausīgs pilsonis veikt visus "Covid-19" piesardzības pasākumus.

Pirmdienas vakarā videovēstījumā saviem sekotājiem Baiba vēsta, ka nu sākušās 14 dienas mājas karantīnā. Pagaidām sajūta esot laba, veselības problēmas nevienam ģimenē nav parādījušās.

Sipeniece arī piebilst, ka viņai "riebjas biedējošais vārds pašizolācija" un arī apnicis baidīties. Māksliniece trīsreiz piesit pie koka – māņticības vārdā.

Vienlaikus viņa slavē visus, kas šajā karantīnas laikā raujas vaiga sviedros.

Kopumā šis periods Sipeniecei atgādinot barikāžu laiku Vecrīgā, kad "ar dziesmām un smiekliem baidījām prom bailes".

View this post on Instagram

Mājas,mīļās mājas🏠!Nu tagad 14 dienas atradīsimies cieši plecu pie pleca.Man ļoti riebjas šis biedējošais vārds "Pašizolācija"(kaut saprotu,saprotu tā svarīgo nozīmi).Būsim mājās.Kas tas tāds,kas pārņēmis visu pasauli,nezinu,tik jūtu ,ka tas ir kas vairāk kā vīruss.Lasu un klausos ,skatos un vētīju.Man apnicis baidīties,es to arī nemaz negribu darīt! Ir pietiekoši daudz krietnu un gudru speciālistu,kuri par šo lietu zinās labāk par mani,ir arī Sētas Tantes speciālisti(kur ta nu bez tiem),tie ar' dūšīgi raujas! Man atmiņā nez kāpēc nāk Barikāžu laiks♨️-kaut kas kopīgs šim laikam ir. Atceros kā Vecrīgā sēdējām un ar dziesmām un smiekliem baidījām prom bailes.Tik daudz labsirdības un cēlumu nebiju redzējusi un jutusi,arī draņķi zibenīgi izgaismojāsKatram savs mehānisms-nu man tāds iedalīts,es nebaidīšu nevienu,pati nebaidīšos,bet darīšu ko māku vislabāk. Visiem ,kuri šajās dienās raujas vaiga sviedros sūtu spēku💪 un izturību,ceru,ka viss šis murgs beigsies ātri,ātri!

A post shared by Baiba Sipeniece-Gavare (@baiba.sipeniecegavare) on Mar 16, 2020 at 7:17am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!