Foto: Privātais arhīvs

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs jau 10 gadus dzīvo ASV, kur izveidojis arī ģimeni. Izdevums "Privātā Dzīve" painteresējies, kā Štrombergam tur klājas.

34 gadus vecais Māris Štrombergs no profesionālā sporta ir atvadījies un šobrīd nodevies "pilna laika hobijam" golfam. Dažādās sportiskajās aktivitātēs Māris iesaistījis ar savu dēlēnu Rio Džeimsu, turklāt īpaši viņam patīk un padodas braukšana ar riteni, noskaidrojis žurnāls.

Štrombergs ar sievu un bērnu dzīvo Kalifornijā. Sportists atzīst – runāt dzimtajā valodā nu sanākot gaužām reti: "Tikai tik daudz, cik sazinoties ar tēti, bijušo treneri Ivo Lakuču vai kādu draugu no Latvijas. Viss apkārt pārsvarā notiek angļu valodā," izdevumam teic olimpietis.

Arī Māra dēlēns latviski tikpat kā nerunā, lai gan tēvs cenšas. "Paņemu kādu latviešu grāmatu un lasu viņam skaļi priekšā. Pagaidām šādos brīžos dēls parasti kādu brīdi uz mani raugās ar pārsteiguma pilnu skatienu, tad pieceļas un aiziet. Viņam gana ātri par to zūd interese. Tāpēc man ir plāns uz dažiem vasaras mēnešiem kopā ar ģimeni braukt padzīvot Latvijā," skaidro Štrombergs. Viņš priecātos, ja dēls mācētu sazināties latviešu valodā, bet pagaidām puisēns prot tikai vārdus 'labrīt' un 'ar labu nakti'.

Māris Štrombergs ar amerikānieti Natašu apprecējās 2016. gadā. Viņu pirmdzimtais Rio Džeimss Štrombergs nāca pasaulē 2018. gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!