Foto: LETA/Publicitātes foto
Ziņa par Māra un Zaigas Gaiļu neparastās brīvdienu mājas Kaltenē pārdošanu ieintriģēja daudzus. Uz mākslīgās salas veidotā būve daudziem šķita gluži vai sapņa piepildījums un radīja jautājumu, kādēļ gan Gaiļu pāris no tās nolēmis šķirties.

Rojas novada Kaltenē esošais īpašums nosaukts par "Lieldienu salu", un ziņa par tā pārdošanu medijos nonāca aprīļa sākumā. Žurnālam "Privātā Dzīve" Māris Gailis atklājis iemeslus, kādēļ ģimene nolēmusi pārdot viņa sievas izloloto projektu, kas nu jau desmit gadu tiek uzskatīts par vienu no ievērojamākajiem modernās arhitektūras paraugiem Latvijā.

Viens skaidrojums esot Gaiļa dzīves princips – ik pēc desmit gadiem mainīt vasaras māju, bet ik pēc pieciem – savu nodarbošanos. "Aptuveni desmit gadu man bija lauku māja Bēnē, kuru pēc tam pārdevu. Kādus sešus gadus esmu dzīvojis pie sievas vecākiem Jūrmalā. Jāiet uz priekšu un jābūvē atkal kaut kas jauns," savus plānus skaidrojis ekspremjers.

Viņš pastāstījis, ka "Lieldienu sala" bijusi lielisks galamērķis, burājot ar jahtu. Startējot no pāra dzīvesvietas Rīgā – Ķīpsalas –, līdz Kaltenei esot 113 kilometri, un brauciens aizņēmis aptuveni astoņas stundas. "Būtu priecīgs, ja nākamā brīvdienu māja būtu kādus 60 kilometrus no galvaspilsētas. Mājai, protams, vajadzētu atrasties pie jūras. Taču tai jābūt mazākai par mūsu māju Kaltenē," stāstījis Gailis.

Vairāk nekā 500 kvadrātmetru lielajā namā atrodas piecas guļamistabas, piecas darbistabas, dzīvojamā halle, kas apvienota ar virtuvi un atpūtas zonu. Īpašums var palepoties ar novietni divām automašīnām, privāto jahtu piestātni un pat helikoptera nolaišanās laukumu. Dzīvojamo ēku papildina jūras pusē esošā divstāvu pirts māja "Nautilus".

A post shared by @snackalandskap on Dec 29, 2016 at 3:42am PST

"Māja ir kā pieci dažādi apartamenti. Bērni uz turieni nebrauc, tāpēc tā šobrīd stāv tukša," par nama neizmantotajām iespējām sūkstījies uzņēmējs.

Kad pavasarī tika vēstīts par nama pārdošanu, nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāve īpašuma cenu neatklāja, bet pats īpašnieks bijis vaļsirdīgāks.

"Mājas novērtējums ir astoņi miljoni, taču tās cena ir mazāka par astoņiem miljoniem," žurnālam "Privātā Dzīve" pastāstījis Gailis.

Gaiļu ģimenes īpašums vēl neesot pārdots un vēl tikai gaidot savu īsto saimnieku. "Tādas lietas tik ātri nenotiek. Tik lielas, foršas un dārgas mājas parasti ātri netiek pārdotas," pieredzē dalījies Gaiļa kungs.

Vietējais arhitektūras brīnums tika iemūžināts arī Mārtiņa Ķibilda veidotajā raidījumā "Adreses".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!