Foto: DELFI
Grāmatvedi un juristi Ināru Marmaly-Trēziņu plašāka publika pamanījusi pēdējos gados, kad sabiedriskā dāma labprāt apmeklē saviesīgus pasākumus un gozējās vietējo šovbiznesa zvaigžņu pulkā. Savukārt šis gads būs nozīmīgs viņas personīgajā dzīvē – Ināra ar vīru svinēs abu 35. kopā būšanas gada dienu. Ilgajā kopdzīves laikā Ināra ir sapratusi, ka laulība – tā ir pielāgošanās māksla.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" allaž šarmantā Ināra izteic viedokli, ka sievietei ir vajadzīgs vīrs, jo tas sniedz iekšēju mieru, drošības sajūtu un apziņu, ka "viss ir kārtībā". Pretējā gadījumā daudzām sievietēm nereti nākas skriet pa dzīvi un kreņķēties. Satiekot savu dzīves izredzēto pirmoreiz, Ināra gan neesot uzreiz jutusi, ka viņš ir īstais.

"Es domāju, ka tā sajūta nerodas pašā sākumā, bet dzīvojot kopā. Ir iemīlēšanās, ir pieķeršanās, bet pārliecība, ka tas ir vienīgais un īstais, rodas pēc tam. Sākumā mēdz būt tā, ka skaties apkārt un redzi, ka kāda cita varbūt izraudzījusies daudz ņiprāku vai apsviedīgāku. Bet nekad nevajag salīdzināt, un to man ir iemācījis vīrs, kurš nereti ir izteicies – ja kāds ir labāks, tad jāiet ir pie labāka. Tas man liek dzīvot šeit un tagad," spriež Ināra.

Ināra ilgo laulības gadu laikā iemācījusies atpazīt vīra noskaņojumu un garastāvokli pēc viņa sejas izteiksmes un atsevišķām frāzēm – tas palīdz uzreiz novērtēt situāciju un pieņemt vajadzīgo lēmumu.

"Reiz, pošoties uz pasākumu, uzvilku tādu ļoti platu, "siena grābjamo" kleitu, vīrs uz mani paskatījās un vaicāja – tu brauksi tāda? Es jau pēc viņa skatiena sapratu, ka viņam nepatīk un savu izvēli uzreiz pārdomāju. Kad viņš lieto tādu teicienu kā "zini, ir jāpierod", tas nozīmē, ka nav labi. Manuprāt, harmoniskās attiecībās ir arī svarīgi vadīties pēc tā, kā tavs vīrs tevi ir redzējis iepazīstoties, un to nevajag būtiski mainīt. Vīrieši taču nemainās. Ir svarīgi dot otram brīvību, uzticēties un nekontrolēt katru soli."

Ināra uzskata, ka, lai nelielas domstarpības nepārvērstos par strīdu, svarīgi ir izrunāties. Viņasprāt, mūsdienās ir tik daudz šķirto laulību, jo cilvēki nerisina problēmas un vadās pēc sava personīgā maksimālisma un neieklausās otrā cilvēkā.

"Man gribētos, lai Latvijā būtu tikai tādas ģimeņu, kuras ilgi dzīvo kopā. Lai nebūtu tādu bērnu, kuriem ir tikai mamma vai tētis. Tas ir modelis, uz kura pamata veidojās bērnu priekšstats par ģimeni. Varbūt šī nepieciešamība slēpjas arī gēnos. Piemēram, mana omamma un opaps nosvinēja piecdesmito kopā būšanas gadskārtu. Un, ja nu pārim tomēr sanāk izšķirties, galvenais – rūpēties par bērniem," savu veltījumu citām ģimenēm izteic Ināra, kuras laulībā dzimuši divi bērni – dēls un meita.

Kopīga brīvā laika abiem laulātajiem ir visai maz, taču, kad vien ir iespēja, Ināra dodas viņam līdzi komandējumos, vai arī abi ieplāno kopīgus atpūtas braucienus uz ārzemēm un bauda pirts priekus Saulkrastos. Lai gan saviesīgus burziņus Ināra tagad apmeklē reti, koncertos regulāri tiek atbalstīta Ināras ilggadējā draudzene Olga Rajecka. Izrādās, ka abu draudzeņu vīri ir dzimuši vienā dienā, kā arī abu pāru kāzas dažādos gados notikušas vienā datumā – 30. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!