Foto: Mango

Latvijā populārais pavārs un ekskluzīvā restorāna Vincents īpašnieks Mārtiņš Rītiņš (attēlā) trešdien, 10. novembrī, atzīmē savu vārdadienu, un šajā sakarā viņš dienas garumā apņēmies izcept 20 zosis un gaiļus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Rītiņš stāsta, ka savā vārda dienā viņam atpūsties neizdosies - no rīta viņš viesojies Latvijas radio studijā, vēlāk dosies uz bērnu Klīnisko slimnīcu, bet vakarā viņa restorānā Mārtiņdienas svinību ietvaros notiks labdarības pasākums.

"Šajā dienā man jāpagatavo 20 cepeši - gan zosis, gan gaiļi. Daļu no tiem vedīsim uz bērnu Klīniskās slimnīcas 20. nodaļu, kur ik gadu Mārtiņdienā taisām pusdienas. Tā kā esmu Mārtiņa fonda patrons, šī ir kļuvusi par regulāru un skaistu tradīciju," ieskatu savas vārda dienas plānos sniedza Rītiņš.

Vakarā restorānā Vincents sadarbībā ar Mārtiņa fondu paredzētas labdarības vakariņas, un arī tajās "zoss būs galvenajā lomā".

Populārais pavārs ir pārliecināts, ka savos vārda svētkos viņam gaidāmi arī dažādi pārsteigumi no kolēģiem un draugiem, bet jau agrā rīta stundā viņam esot pilns klēpis ar mārtiņrozēm, ko viņš saņēmis, viesojoties radio studijā.

Televīzijas skatītāji pamanījuši, ka pavārs pēdējo mēnešu laikā kļuvis arvien tievāks, bet pats enerģiskais Rītiņš atklāj, ka nomest lieko svaru neesot nekas sarežģīts un viss notiekot dabiski arī 60 gadu vecumā.

"Kad es prasīju savam dakterim, ko man darīt ar savu svaru, viņa padoms bija vienkāršs - ēd mazāk, bet labāk. To es arī daru, un kilogrami zūd," smaidot atklāj šarmantais pavārs, kurš gan neņemas aprēķināt, cik kilogramus zaudējis, bet atzīst, ka svara zudums ir acīm redzams un arī pašsajūta uzlabojusies.

Protams, viņš nenoliedz, ka sava loma labas formas iegūšanā ir arī regulāriem treniņiem - Rītiņš divas reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, kā arī no rītiem un vakaros dodas garās pastaigās ar saviem suņiem pa Baltezera mežiem.

"Tas viss nav nekas sarežģīts, un ikviens cilvēks šādas lietas var iekļaut savā ikdienas ritmā. Ja jau man ar savu aizņemtību tad izdodas, tad to var ikviens," pārliecināts ir Rītiņš.

Galerijā: ieskats Mārtiņa Rītiņa fiziskās formas izmaiņās vairāku gadu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!