Foto: F64
Populārais pašmāju pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) iesaka Lieldienās neaizrauties ar olu rīšanu, bet gan papildināt svētku galdu ar pirmajiem pavasara zaļumiem. Sagaidot viesus, lieliski noderēs latviskais gardums – nātru zupa.

"Lai pēc Lieldienām nebūtu jādomā par to, ko darīt ar vecām, pārvārītām olām, jārīkojas ļoti vienkārši - uz svētkiem jāvāra mazāk olu. Katram cilvēkam pietiks ar divām vai trīs olām.

Ja izvārīts par daudz - jāizmet, nav jau kara laiks. Ir jau kaut kādas receptes ēdieniem no vecām, pārvārītām olām, bet ņemot vērā to, ka Lieldienās tās visi tāpat būs atēdušies, nav jēgas vēl gatavot no vecajām olām ēdienu, ko neviens neēd," sarunā ar DELFI Izklaide svētku galda gudrību aiz auss likt iesaka Sirmais.

Populārais pavārs iesaka svētkos neieciklēties uz olu stūķēšanu māgā, bet celt galdā dažādus pavasarīgus gardumus un pirmos zaļumus.

"Jau pieejami sparģeļi, rabarberi, nātres un skābenes. Arī govīm laiks iet ārā, tāpēc galdā var celt veselīgu biezpienu," stāsta Sirmais.

Viņš iesaka Lieldienās izmēģināt pagatavot nātru zupu - gardu un vitamīniem bagātu ēdienu, kas ir patiesi pavasarīga maltīte.

"No kūpināta šķiņķa jāuzvāra buljons, tajā iekšā jāliek mazos jaunos kartupelīšus. Tam visam piejauc olu - jā, te arī var izmantot kādu no Lieldienu olām, - un tad liek klāt nātres.

Nātres jāvāra ļoti īsu brīdi, apmēram pusminūti. To asums uzreiz noplok, bet, ja tās vāra ilgi, nātres paliek tumši zaļas un zaudē savus vitamīnus," pavasarīgu recepti iesaka populārais pavārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!