Foto: Privātais arhīvs

Latviešu hokejists, NHL kluba "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins nedēļas nogalē sagaidīja pasaulē savu pirmdzimto. Puisēns nosaukts par Noksu Matīsu Merzļikinu, sportists vēsta sociālajos tīklos.

"Mazulītis Nokss Matīss Merzļikins ir ieradies! Un jau trenējas! Paldies "Blue Jackets" ģimenei par dāvanām, un paldies visām Riversaidas slimnīcas māsiņām, ka parūpējāties par mums," dēla pirmo publisko foto komentē hokejists Elvis Merzļikins, jaunais tētis.

Vēl daiļrunīgāka ir Elvja sieviņa Aleksandra, kuras 30. dzimšanas diena sakrita ar mazā Noksa Matīsa nākšanu pasaulē. Jaunā māmiņa vēsta: "Šī bija intensīva nedēļas nogale!" Aleksandra teic paldies gan "Blue Jackets", gan īpaši vīram Elvim: "Esmu izdarījusi teicamu mazuļa tēta izvēli, un to viņš šajā nedēļas nogalē pierādīja!" Aleksandra atvainojas tiem, kam nav atbildējusi uz sveicieniem un nu ir noskaņota kļūt par pilna laika mammu.

Bērniņam doti divi vārdi - Nokss Matīss. Par otro vārdu pāris jau iepriekš pauda, ka šādu vārdu dos savam dēlam, lai godinātu Elvja komandas biedru Matīsu Kivlenieku, kura dzīve traģiski aprāvās šogad jūlijā 24 gadu vecumā. Ballītē pie vārtsargu trenera bija gan Matīss, gan Merzļikinu pāris, un, pirotehnikai aizejot greizi, šāviņš nogalināja Kivlenieku. Merzļikins pēc tam pauda, ka nelaimes brīdī Matīss ar savu ķermeni no nāves paglābis grūtnieci Aleksandru un viņu pašu. Diemžēl Kivleniekam tas bija liktenīgs vakars. Dzīves laikā Kivlenieks bijis gluži kā mazais brālis gan Elvim, gan viņa sievai.

"Delfi" jau vēstīja, ka ar poļu izcelsmes mīļoto Aleksandru Tuškevicu apprecējās 2020. gada jūlijā. Par to, ka ģimenē gaidāms dēls, pāris pavēstīja šā gada aprīlī. Jaundzimušais Nokss ir abu pirmais mazulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!