Foto: DELFI
Pirmdien, 19. novembrī, Latvijas simtgades svinības turpinājās ar mīlestības tēmai veltītu bezmaksas koncertu "Mīlestības vārdā. 18+", kas norisinājās pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Pasākums izpelnījies neviennozīmīgu novērtējumu, un ļaudis sadalījušies divās nometnēs – vieni to slavējuši un saukuši par sirsnīgu, bet otri pauduši neapmierinātību un nopēluši mūziķu sniegumu.

Jau vēstīts, ka koncertā tika izpildītas iemīļotas latviešu dziesmas jaunā skanējumā. Uz skatuves kāpa daudzi populāri mūziķi – Renārs Kaupers, grupa "Instrumenti", Alise Joste, Evija Vēbere, "Čikāgas piecīšu" solists Armands Birkens, vokālā grupa "Cosmos" un vēl daudzi citi. Koncerta skanējumu papildināja Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei".

Daudzi pasākuma apmeklētāji un tie, kuri koncertu vēroja un klausījās tiešraidē, izjūtās par redzēto un dzirdēto dalījušies sociālajos tīklos, un ļaužu viedokļi dalījušies. Kamēr daļa latviešu koncertu vērtējuši atzinīgi un dēvējuši par skaistu, citi savos izteikumos nav skopojušies ar kritiku.

Daļa "dīvānu ekspertu" nopēluši skatuvi, citi kritizējuši mūziķu tērpus un repertuāru, un daudziem pa prātam nav bijis arī koncerta dalībnieku vokālais sniegums.

Tā, piemēram, skarbu kritiku izpelnījusies dziedātāja Evija Vēbere (attēlā), kura izpildīja Imanta Kalniņa kompozīciju "Svētku diena". Daudziem šis skaņdarbs saistās ar leģendārās Olgas Rajeckas vokālu, un ne viens vien pēc Evijas uzstāšanās paudis viedokli, ka viņas priekšnesums bijis švaks.

Tā, piemēram, Rajeckas meita Marija Migliniece "Facebook" padalījusies ar video, kurā nofilmēta Evijas uzstāšanās, un viņas sniegumu nodēvējusi par šausmīgu.

"Īsti nevaru saprast... Vai tas ir joks? Tā taču ir Imanta Kalniņa mūzika! Varbūt tas ir kaut kas tik inovatīvs, kas manai ausij nav izprotams, bet, manuprāt, šausmas, drausmas," kritiku paudusi Marija.

Marijas viedokli atbalstījis arī dziedošais policists Nikolajs Puzikovs, kurš ironizējis, ka visam jābūt tik modernam un mūsdienīgam, ka "jāsāk man repot". Arī TV žurnāliste Agnese Šīrante nav bijusi apmierināta ar koncertu.

"Mani arī šis projekts pārsteidza ne no labās puses. Tagad šķībi maukt, kliegt un izkropļot dziesmas skanējumu ir māksla? Visu cieņu, protams, mūziķiem, kas strādāja pie šī projekta, bet ausīm nav tīkams rezultāts," norādījusi Šīrante.

Arī dziedātāja Marta Kukarane "Twitter" tīklā kritizējusi dzirdēto. "Es tiešām domāju, ka kaut ko nesaprotu, bet tikko pa radio "Pieci" skanēja "Svētku diena". Nu kāpēc to vajag. Tas bija briesmīgi manā izpratnē. Kopš kura laika kariķēšana un šķībvilkšana ir māksla? Shipsi pašam taču izcils vokāls," norādījusi Kukarane.

Piedāvājam iepazīties arī ar citu ļaužu viedokļiem par koncertu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!