Foto: DELFI

Mūžam jaunā aktrise Mirdza Martinsone (attēlā), kurai jaunībā pat tika piedēvēts sekssimbola statuss pēc dalības populārajā detektīvfilmā Mirāža, joprojām var lepoties ar jauneklīgu izskatu un pozitīvu garu. Aktrisei ir savi knifiņi, kuri viņai palīdz izskatīties lieliski.

"Lai cīnītos ar novecošanu, ir svarīgas trīs lietas - miegs, vanna vai pirts un pozitīvs skats uz dzīvi," DELFI Izklaidei stāsta Martinsone.

Kā atklāj pati aktrise, miegs ir svarīgs, lai ķermenis pilnvērtīgi atpūstos, bet vannošanās palīdz relaksēties. Lai gan pirts rituāli ir vērtīgāki un sevī ietver daudz vairāk procedūru, arī vannošanās ir gana labs veids, kā palutināt savu ķermeni.

Ādas kopšanā Mirdza ir iecienījusi dažādas eļļiņas, kuras savā starpā var jaukt un miksēt.

"Gan sejai, gan ķermenim izmantoju dažādas eļļiņas. Arī automašīnu un dažādus mehānismus vajag ieeļļot, lai tie pilnvērtīgi darbotos. Tā pat ir ar ķermeni. Lai tas darbotos pilnvērtīgi, to vajag pabarot - gan iekšēji, gan ārēji" saka aktrise.

Lai gan ne vienmēr sanāk ēst veselīgi, Martinsone seko līdzi tam, ko viņa lieto uzturā, jo veselīga pārtika ir svarīgs elements jaunības saglabāšanai.

"Es ēdu diezgan maz. Tā lielā apetīte, kura man bija jaunībā, ir pārgājusi. Protams, ikdienā sekoju līdzi tam, ko lietoju uzturā. Cenšos ēst dabīgus produktus, piemēram, zaļumus. Daudz dzeru dažādas sulas," savos paradumos dalās Mirdza.

Aktrise nodarbojas arī ar fiziskajām aktivitātēm, kuru laikā iespējams izstaipīt ķermeni un muskuļus.

"Es neskrienu. Arī uz aerobiku neeju. Lēkāšana un tāda veida fiziskās aktivitātes mani nesaista.  Kad pavēroju savu sunīti, redzu, ka no rītiem viņš kārtīgi izstaipas - ņemu no viņa piemēru. Man pašai sirdij tuva ir joga, kuras laikā ķermeni un muskuļus kārtīgi izstaipa. Turklāt, tā iedvesmo garu un palīdz saglabāt pozitīvu omu," noslēgumā saka Martinsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!