Foto: AP/Scanpix/LETA
Baraks un Mišela Obamas ir apbrīnotākie cilvēki pasaulē, liecina piektdien publicētie institūta "YouGov" rīkotās aptaujas rezultāti.

Kā norāda "YouGov", šī ir pirmā reize, kad bijušais ASV prezidents sasniedzis vīriešu saraksta augšgalu kopš pētījuma "Pasaules visapbrīnotākais" sākšanas 2014.gadā.

Miljardieris un uzņēmuma "Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss šogad atrodas otrajā vietā, noslīdot no pirmās vietas pērn.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins ir trešais pasaulēs apbrīnotākais vīrietis, liecina "YouGov" aptaujas rezultāti.

Starp sievietēm visapbrīnotākā joprojām ir Mišela Obama, otrajā vietā atrodoties aktrisei Andželīnai Džolijai, bet trešajā - karalienei Elizabetei II. Pagājušajā gadā otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma televīzijas personība Opra Vinfrija un Džolija.

"YouGov" divu pakāpju procesā 42 valstīs izvaicāja 45 000 cilvēku. Vispirms viņiem tika vaicāts par visvairāk apbrīnotajiem vīriešiem un sievietēm. No šiem vārdiem tika sastādīti divi saraksti ar visbiežāk minētajiem vīriešiem un sievietēm un saraksti katrai valstij tika papildināti ar reģionā slavenām personībām.

Visbeidzot no maija līdz septembrim cilvēkiem tika vaicāts, kurus cilvēkus viņi apbrīno lielā mērā, varot izvēlēties vairākus variantus, un kuru cilvēku apbrīno visvairāk. Pēc šīm atbildēm tika aprēķināti procenti, uz kuriem balstīts reitings, paskaidroja "YouGov".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!