Foto: DELFI
Starp Latvijā zināmajām sievietēm un vīriešiem, kuri iecienījuši Bikrama jogu, ir arī dziedātāja Natālija Tumševica (attēlā), kurai šī fiziskā aktivitāte palīdzējusi atrisināt arī kādu nepatīkamu veselības ķibeli.

Ar karsto jogu jaunā skatuves māksliniece sākusi aizrauties, kad uzaicināta piedalīties Bikram Yoga veidotajā Vitalitātes programmā - tās ietvaros meitene apmeklējusi ne tikai masāžas un citas fizisko labsajūtu uzlabojošas nodarbības, dietologu konsultācijas un ārstu pārbaudes, bet arī Bikrama jogu.

"Ar karsto jogu sāku nodarboties no jaunā gada, jo līdz ar jaunā gada atnākšanu gribēju uzsākt jaunu dzīvi. Pirms četriem gadiem taisīju parasto jogu, bet nebija vairāk vēlēšanas to turpināt, jo man vairāk patīk aktīvi sporta veidi," par pievēršanos Bikrama jogai DELFI Izklaidei stāsta Tumševica.

"Sākumā bija diezgan grūti gan izturēt karstumu, gan arī asasnas nemaz nav tik vienkāršas. Pēc nedēļas sajūtu, ka muskuļi palikuši stingri. Es neesmu daudz zaudējusi svaru, bet ir parādījušies muskuļu, kurus iepriekš neesmu redzējusi," par rezultātiem priecājas dziedātāja.

Tāpat uzlabojusies viņas garīgā labsajūta - parasti ziemā Tumševicu mācot skumjas, bet, pateicoties Bikrama jogas telpās esošajām lampām un 41 grāda siltumam, viņa nodarbību laikā jūtas kā Indijā, kas krietni vien uzlabojot noskaņojumu.

"Pirmās nodarbības laikā domāju, ka vairāk neiešu, bet pēc nodarbības pārņēma sajūta, ka ir sasniegts kāds liels mērķis, kas ir ļoti daudz. Turpināju apmeklēt nodarbības un pēc divām nedēļām biju pārliecināta, ka to darīšu visu mūžu," smaida Tumševica, kurai karstā joga palīdzējusi atbrīvoties arī no kādas nepatīkamas veselības likstas.

"Man agrāk no rītiem radās tūska gan sejai, gan kājām. Agrāk es daudz nodarbojos ar sportu, bet, aktivitātes samazinot, radās tūska. Dakteris teica, ka vajag vairāk sportot, un Bikrama joga ļauj izvadīt visu lieko ūdeni svīstot.

Tagad viss ir daudz labāk, un tūska praktiski ir pazudusi," par ieguvumiem sajūsmā ir Tumševica, kura paralēli jogai mēdz doties skrējienos pa parku, kā arī turpina nodarboties ar tenisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!