Foto: F64

Šī gada pavasarī Rīgā ar vērienu tika pulcēti skaistākie jaunieši no visas Latvijas, lai izvēlētos tos, kuri būtu cienīgi cīnīties par konkursa "Mis un misters Latvija" tituliem. Tiesa, jau vasarā solītais konkurss tā arī nav noticis, un tagad tapis zināms – arī nenotiks.

Kā "Delfi Izklaidei" paskaidroja pasākuma organizatori Jūlija Muglere un Jānis Mārtiņš Skuja, kuri konkursa rīkošanu uzņēmās 2016. gadā, beigu beigās nolemts, ka šogad "Mis un misters Latvija" fināls nenotiks.

"Iemesls, kāpēc konkurss nenotiks, ir tas pats klasiskais – no vienas puses dažādas institūcijas saka, ka Latvijas vārds jāpopularizē, no otras – reālām lietām naudas neesot, kamēr birokrātisko aparātu ir, ar ko uzturēt.

Kopīgais budžets nav mazs, bet nav arī mega liels, ja ņem vērā, ka jaunieši dodas pasaulē pārstāvēt Latviju. Gribam, lai kvalitāte atbilst līmenim, tāpēc labāk gadu izlaist, piekrāt un tad uz Latvijas simtgadi būs viens labs pasākums," skaidro Skuja.

Tiem, kuri juta līdzi izvēlētajiem jauniešiem, gan neesot pamata skumt, jo, kā sola organizatori, viņiem nākamgad tiks dota iespēja piedalīties konkursā, bet līdz tam "Mis un misters Latvija" rīkotāji viņus sūta uz dažādiem pasaules konkursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!