Foto: RIA Novosti/Scanpix/Privātais arhīvs

Pirms pieciem gadiem 40 gadu vecumā mūžībā devās populārā Krievijas dziedātāja Žanna Friske. Viņas vienīgajam bērnam, dēlam Platonam, traģiskajā brīdī bija divi gadi, bet nu puisēns jau pošas skolas gaitām.

Žannas Friskes nāve no smadzeņu audzēja 2015. gada jūnijā satrieca daudzus. Dziedātāja zaudēja ilgstošā cīņā ar vēzi.

Pēc Friskes nāves sākās pamatīgs intrigu uzliesmojums – notika gan cīņa par viņas miljoniem, gan tiesībām audzināt dēlēnu. Mazais Platons tomēr palika sava tēva, Krievijas šovmeņa Dmitrija Šepeļeva gādībā, un abi dzīvo kopā joprojām.

Intervijā izdevumam "Komsomoļskaja Pravda" Šepeļevs pastāstīja, ka puisēns šopavasar beidzis sagatavošanās klasi, lai nākamgad uzsāktu skolas gaitas 1. klasē.

Tēvs nolēmis dēlu sūtīt elitārā privātskolā Maskavas centrā, kas var lepoties ar nevainojamu reputāciju un augstiem skolēnu sasniegumiem. Mācību gada maksa – viens miljons un četrsimt tūkstoši Krievijas rubļu (aptuveni 17 740 eiro).
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šepeļevs arīdzan atklājis, ka psihologi ieteikuši dēlam nestāstīt, ka viņa mamma bijusi slavena dziedātāja, lai bērns paliek pie domas, ka māte bijusi "dzīvs cilvēks, nevis tāla zvaigzne".

"Lai arī viņš nevar viņu apskaut, Platons zina, ka viņam ir mamma," Šepeļeva vārdus citē izdevums.

TV raidījumu vadītājs cenšoties dēlam būt labs tētis, atbalstot puisēna intereses. Platons esot ļoti aizrāvies ar rokmūziku; Kurts Kobeins esot bērna elks. Tēvs atļāvis dēlam nokrāsot tādus matus, kādi bija Kobeinam. Šepeļevs cenšoties piepildīt Platona vēlmes, gan rīkojot šikas ballītes, gan arī nopērkot viņam uz jauno gadu elektrisko ģitāru, ko dēls tik ļoti gribējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!