Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Uz nenoteiktu laiku no Baltā nama "izraidīti" ASV prezidenta Džo Baidena un viņa kundzes Džilas mājdzīvnieki - divi vācu aitu šķirnes suņi.

Mājdzīvnieki Vašingtonas Baltajā namā atgriezās pēc četru gadu pārtraukuma, proti, kad namā iekārtojās jaunais ASV prezidents Džo Baidens, amatā nomainot iepriekšējo ASV līderi Donaldu Trampu.

Līdz ar ievākšanos Baltajā namā, Džo un Džila tur vietu rada arī saviem mīluļiem – Čempam un Majoram. Taču pirmdien suņi devušies trimdā uz Delavēru, ziņo CNN. Tas noticis pēc kāda incidenta, kad jaunākais suns Majors iekodis kādam Baltā nama apsardzes darbiniekam. Viņa traumu smagums nav zināms.

Lai novērstu citus iespējamos agresivitātes uzplaiksnījumus, suņi aizvesti uz mājām Delavērā un pagaidām nav zināms, kad tie varētu atgriezties pie saviem saimniekiem.

Brīdī, kad Baidenu pāris iekārtojās Baltajā namā, suņu dēļ viņi saņēma cilvēcisku sajūsmu no amerikāņu tautas – bija redzams, cik ļoti saimnieki savus mīluļus mīl. Tie ir arī labi audzināti suņi, norāda CNN. Majors tiešām esot nedaudz "agresīvāks", proti, mēdzot skaļi riet un lēkt virsū apsardzes vīriem, taču 14 gadus vecais Čemps esot ļoti maigas dabas suns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!