Foto: Mavrix/Scanpix

Janvāra izskaņā Ņujorkas klubā XL ar krāšņu pasākumu tika dots starts transvestītu šova RuPaul's Drag Race piektajai sezonai, kuru plašā pulkā apmeklēja pasaules slavu guvuši transvestīti.

Šovs, kas ASV guvis lielu popularitāti, ir veltīts transvestītu tēmai - tajā vīrieši, kuriem patīk pārģērbties par sievietēm, dažādos pārbaudījumos sacenšas par nākotnes "drag queen" titulu.

Lai piedalītos šovā, konkursantam ir jābūt vismaz 21 gadu vecam un pasaulē nākušam kā vīrietim. Seksuālajai orientācijai nav nekādas nozīmes, bet, kā liecina oficiālā informācija, līdz šim visi konkursanti esot bijuši homoseksuāli orientēti.

Starp televīzijas šova piektās sezonas prezentācijas viesiem bija gan iepriekšējo sezonu dalībnieki, gan uzvarētāji, no kuriem liela daļa guvuši lielu atpazīstamību, darbojoties gan kā modeļi, gan dažādu šovu dalībnieki, gan veidojot muzikālus projektus un nododoties citām mākslinieciskām izpausmēm.

Prezentāciju apmeklēja arī starptautisku atpazīstamību guvusī amerikāņu modele, "ballīšu karaliene" un modes ikona Amanda Lepora, kura pasaulē nākusi kā zēns, bet mūža laikā veikusi neskaitāmas operācijas, lai iegūtu tagadējo izskatu.

Lai gan ne visi prezentācijas pasākuma viesi bija transvestīti, cilvēks no malas šajā pasākumā varēja ne pa jokam apjukt, jo dažos gadījumos zem biezās grima kārtas un krāšņajām drēbītēm atšķirt viesu dzimumu gluži vienkārši nebija iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!