Foto: Publicitātes attēli

TV3 plastisko pārvērtību šovā "Operācija: Jauna dzīve" veikta ilgākā operācija šova laikā. Rīdziniecei Nataļjai Laucei-Šakelei tika veikta desmit stundas ilga operācija, kuras laikā trīs ķirurgu komanda veica vairākas sejas korekcijas un krūšu palielināšanu.

Nataļja ir 30 gadus veca divu bērnu māmiņa. Gadiem ilgi no sabiedrības un paziņām viņa slēpusi, ka viens no viņas bērniem ir ar īpašām vajadzībām, jo baidījusies nosodījuma un žēluma. Pieradusi ar visu tikt galā pati, jaunā sieviete arī savu izskatu un pašsajūtu bija pakārtojusi bērna vajadzībām...

Pēc divām dzemdībām formu zaudējušās krūtis, netīkami sejas vaibsti un nepilnību radītie kompleksi bija Nataļjas ikdiena. Jau kopš 11 gadu vecuma Nataļja sapņoja izmainīt savu deguna formu.

Nataļjas ceļš pretī jaunai dzīvei sākās zobārstniecības klīnikā, kur tika pārvarētas bērnībā gūtās bailes no zobārsta. Vēlāk sekoja pirmā operācija – krūšu formas korekcija ar implantu ievietošanu. Nataļjai ievietoti šobrīd modernākie vācu implanti, kas esot par 30% vieglāki, samazina nepatīkamas izjūtas un pie līdzvērtīga apjoma samazina gravitāciju.
Tālāk sekoja vairākas sejas formu koriģējošās operācijas.Vispirms veikta zoda liposakcija, pēc tam arī augšējo plakstiņu korekcija jeb blefaroplastika.
Taču deguna formas korekcijas operācija bija sarežģītākā un arī laikietilpīgākā no visām Nataļjai veiktajām manipulācijām. Nataļjas gadījumā operācijai bija ne tikai estētisks, bet arī funkcionāls pamatojums – sievietei bija grūtības ar elpošanu.
Foto: Publicitātes foto
"Nataļja pati norādīja, ka viņas prioritāte ir deguna formas maiņas operācija. Nepareizas deguna formas dēļ elpošana caur degunu var būt apgrūtināta, un ar to saskārās arī šova dalībniece. Elpošanas grūtības var izraisīt daudzas citas papildu problēmas – citu orgānu skābekļa badu, fiziskas slodzes laikā nākas elpot caur muti," skaidroja sertificēta otolaringoloģe Tatjana Bogdanova.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!