Foto: F64
Aizvadītā gada nogalē virtuālajā vidē parādījās sludinājums, ka par 10 000 eiro tiek pārdots leģendārais Vecrīgas mūzikas klubs "Četri balti krekli", turklāt neilgi pirms tam tika slēgta tā franšīze Jelgavā – klubs "Jelgavas krekli". Nu tapis zināms, ka rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītajā kultūras iestādē saimniekos jauna īpašniece, kura turpinās iepriekšējo īpašnieku iesākto.

"Kreklus", kā bāriņu mīļi dēvē tā regulārie viesi, savulaik izveidoja vairāki domubiedri. Viņu ideja bija radīt naktsklubu, kurā skanētu tikai latviešu mūzika un uzstātos tikai pašmāju grupas. Klubs iemantoja milzu popularitāti un nu jau kļuvis par leģendāru izklaides vietu. Kā šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns", "Krekliem", kas martā svinēs 20 gadu jubileju, nesen mainījies īpašnieks.

"Tas nav nekāds joks. "Krekli" ir pārdoti, darījums noticis, kluba atslēgas jau nodotas jaunajam īpašniekam," žurnālam pastāstījis mūziķis Normunds Jakušonoks, kurš kopā ar Aināru Tamisāru bija viens no pēdējiem diviem mūzikas kluba līdzīpašniekiem.

Kā skaidrojis Jakušonoks, bijuši vairāki iemesli, kas mudinājuši pieņemt lēmumu klubu pārdot.

"Šādiem klubiem ir savs mūžs. Martā "Krekliem" paliks 20 gadu, un tas ir ļoti, ļoti daudz. Mēs šajā biznesā bijām vairāk nekā 20 gadu, turklāt mājai, kuras pagrabā atrodas "Krekli", mainījās īpašnieks, beidzās īres līgums, tāpēc parādījās labs iegansts tam visam beidzot pielikt punktu.

Mums vienkārši iestājās nogurums, mēs kā saimnieki vairs nejutām ne motivāciju, ne erudīciju, lai savu enerģiju veltītu šim biznesam. Mainījušās ir naktsklubu apmeklēšanas tendences, tradīcijas. Vienkārši laiks mainās, un laiks izdarīja savu," tā Jakušonoks, kurš šogad svinēs 50 gadu jubileju.

Bijušais īpašnieks arī norādījis, ka "vairs nav tas vecums, lai vazātos pa naktsklubiem, jāsāk kaut ko darīt atbilstoši vecumam".
Foto: F64

"Kad mēs izveidojām "Kreklus", bijām jauni un kāri uz ballēšanos, radījām šo vietu, lai būtu, kur atpūsties tā, kā mēs to paši gribējām. Bet tagad mūs interesē pavisam cita atpūta. Tagad es gribu sēdēt šūpuļkrēslā pie kamīna, kūpināt cigāru, skatīties televīziju... Pat konjaks vairs neinteresē! Nu, kas es par naktskluba īpašnieku, ja man zudusi interese! Visam ir savs laiks – arī darbošanās mūzikas klubu biznesā. Tāpēc izlēmām, ka šī vieta jānodod tālāk tiem, kas gatavi darboties ar sirdi un dvēseli – tā, kā savulaik mēs šo vietu lolojām," pārdomās dalījies Jakušonoks.

Savukārt, taujāts par kluba pārdošanas niansēm, Jakušonoks norādījis, ka vēlējies klubu nevis vienkārši pārdot, bet gan atrast kādu, kurš būtu gatavs turpināt iesākto, jo "nekādi negribējās aizlaist vējā ideju par latviešu mūzikas klubu".

Pēc ilgstošām pārrunām ar vairākiem pretendentiem atrasts jauns īpašnieks kādas dāmas personā. Tiesa, kā norādījis Jakušonoks, jaunajai īpašniecei līdz šim nav bijusi pieredze šādā biznesā. Izdevums vēsta, ka vietnē "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka klubs pārdots kādai Katrīnai Priedei.

Kluba pārdošanas sludinājumā bija norādīts, ka tas tiek pārdots par ātrās realizācijas cenu – 10 tūkstošiem eiro. Šajā cenā viss bija iekļauts – gan 336 kvadrātmetru plašais interjers ar gaismām un skaņas aparatūru, gan arī PVD atļaujas, alkohola un tabakas licences.

Jakušonoks norādījis, ka, viņaprāt, summa, par kādu klubs pārdots, nav pārāk niecīga, jo "naktsklubs nepavisam nav tas bizness, kurā var nopelnīt miljonus". "Tas ir mazais biznesiņš ar dažiem darbiniekiem, tas vairāk ir dzīvesveids, ne milzīga uzņēmējdarbība," piebildis bijušais īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!