Foto: Vida Press
Priekpilni jaunumi Lielbritānijas karaliskajā ģimenē – pasaulē nācis prinča Harija un viņa laulātās draudzenes Saseksas hercogienes Meganas pirmdzimtais bērns. Pārim piedzimis dēls.

Paziņojums par ģimenes pieaugumu pirmdienas, 6. maija, pēcpusdienā izplatīts Saseksas hercogu pāra oficiālajā "Instagram" foto blogā.

Tajā norādīts, ka jaundzimušais un viņa mamma abi jūtas labi un veselīgi. Karaliskās ģimenes jaundzimušais piedzimis aptuveni 3,17 kilogramus smags.

Mazuļa vārds pagaidām nav zināms – tas tiks izziņots vēlāk.

Bekingemas pils vēlāk paziņojusi, ka puisēns pasaulē nācis agrā pirmdienas, 6. maija, rītā un dzemdībās piedalījies arī bērna tēvs.

"Hercogienes mamma Dorija Raglenda, kura ir sajūsmināta par sava pirmā mazbērna nākšanu pasaulē, kopā ar karaliskajām augstībām atrodas Frogmoras kotedžā," BBC citē Bekingemas pils pārstāvi.

Harija un Meganas dēls ir septītais rindā uz Lielbritānijas troni.

Atgādinām, ka princis Harijs un bijusī amerikāņu aktrise Megana Mārkla gredzenus mija pērn 19. maijā. Savukārt oktobrī tika izplatīts paziņojums, ka hercogiene ir pirmdzimtā bērna gaidībās.

Pāris šopavasar no saviem apartamentiem Kensingtonas pils teritorijā pārcēlās uz jaunu mitekli – Frogmoras kotedžu, kas atrodas Vindzoras pils īpašumā. Šeit tiks vīta Saseksas hercogu pāra ģimenes ligzdiņa.

Jāatzīmē, ka Megana lauzusi britu karaliskās ģimenes sieviešu tradīciju savus bērnus dzemdēt Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā.

Šo tradīciju 1977. gadā aizsāka karalienes Elizabetes II meita princese Anna. Savukārt astoņdesmitajos gados princi Viljamu un princi Hariju tur laida pasaulē Velsas princese Diāna.

Arī Viljama sieva Kembridžas hercogiene Katrīna visus trīs bērnus sagaidījusi Lindo spārnā. Jaunākais no viņiem – princis Luiss – piedzima pērn pavasarī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!