Foto: AP/Scanpix
Vairāki eksperti atzinuši, ka selfiji ir bīstams signāls par personas psihisko veselību, bet kāds gadījums apliecina, ka it kā nekaitīgs foto var kļūt par pamatu starptautiskam politiskam skandālam.

Pamatīgu jezgu radījis skaistumkonkursa Miss Universe dalībnieces, Izraēlas pārstāves Doronas Matalonas sociālajos tīklos publicētais selfijs, kurā vienkopus iemūžinātas Japānas, Slovēnijas un Libānas pārstāves.

Libānas daiļava Salija Greige (attēlā) no tautiešiem saņēmusi asu kritiku par šo foto un tiek mēļots, ka bijusi apdraudēta viņas tālākā dalība konkursā.

Libānas un Izraēlas attiecības jau izsenis ir saspringtas, un, lai gan pēdējais lielais militārais konflikts starp šīm valstīm bija 2006. gadā, libānieši riskē nonākt cietumā par mēģinājumiem sazināties ar izraēliešiem vai doties ceļojumā uz Izraēlu.

Šo iemeslu dēļ selfijs, kurā daiļākā libāniete redzama kopā ar naidīgās Izraēlas parstāvi, sacēlis pamatīgu vētru Libānā, un Greigei nācies taisnoties, norādot, ka no konkursa pirmās dienas centusies izvairīties no jebkādas komunikācijas ar Doronu.

Viņa tautiešiem pavēstījusi, ka izraēliete apzināti ar savu klātbūtni sabojājusi viņas foto - iesākumā bijis iecerēts, ka Greige bildēsies kopā ar Japānas un Slovēnijas konkursantēm, bet tad viņām pievienojusies Izraēlas daiļava, strauji uzņēmusi selfiju un steigusi to publicēt savos sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!