Foto: Instagram.com/captainandcharlie/
Mediju un sabiedrības ievērību izpelnījies kāds pārītis, kurš vēl nesen mitinājās Džersijas salā, bet tagad ar jahtu slīd pa jūrām un okeāniem un apskata pasauli. 29 gadus vecā Čārlija Smita un viņas līgavainis, kurš sevi dēvē vienkārši par Kapteini (abi attēlā), piepildījuši sen lolotu sapni un iesaistījušies dzīves lielākajā avantūrā.

Pārītis savas gaitas iemūžina krāšņos foto un apraksta stāstos. Mīlnieku piedzīvojumi plaši atspoguļoti virtuālajā vidē, un viņu gaitas izpelnījušās ne tikai interneta lietotāju, bet arī mediju ievērību.

Izdevums The Daiy Mail vēsta, ka 34 gadus vecais Kapteinis savulaik bijis arhitekts, savukārt Čārlija - modele un reģionālā TV kanāla laika ziņu diktore. Pāris gatavojies kāzām un cītīgi krājis naudiņu šim īpašajam notikumam, taču pirms aptuveni pusgada mīlnieki nolēmuši pamest darbus un apceļot pasauli.

Abi pārdevuši savu kopīgo māju, uz laiku atlikuši kāzu plānus un iztērējuši laulībām paredzēto naudu, lai par visiem ietaupījumiem nopirktu aptuveni 13 metrus garu jahtu un apskatītu pasauli.

Kā Čārlija un Kapteinis atklājuši intervijā The Daily Mail, pirms tam abiem nav bijusi kuģošanas pieredze. Iedzīves pārdošana un jahtas iegāde bijis spontāns lēmums, kurš joprojām satrauc ne tikai daudzus pārīša draugus un paziņas, bet arī radus.

"Tas bija liels risks. Mēs esam satikuši vairākus cilvēkus, kuriem ir citādāks viedoklis par to, ka mēs šajā dzīves posmā esam nolēmuši iepauzēt savas karjeras. Daudzi gaida līdz pensijai, lai dotos kruīzos. Mūsu vīzija ir šāda - kas neriskē, tas nevinnē," skaidrojusi Čārlija.

Ar jahtu, kurai dots nosaukums Silver Paws jeb Sudraba ķepas, pārītis jau aizkuģojis līdz Francijas, Spānijas, Itālijas, Korsikas, Sardīnijas un citu zemju krastiem. Čārlija un Kapteinis jau apskatījuši gana daudz, taču mīlnieki pagaidām nedomā atgriezties mājās.

Saderinātie pastāstījuši, ka viņu dzīvesstils ir visai pieticīgs, jo budžets ir ierobežots. Tiesa, pagaidām Čārlijas un Kapteiņa ietaupījumi vēl nav izsīkuši. Turklāt jahtas izmēri ir tik nelieli, ka nav jāšķiras no bargas naudas vienmēr, kad tiek piestāts ostā. Ar pāra mājaslapu iespējams iepazīties šeit, savukārt Instagram blogu apskatīt - šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!