Foto: Manolo Ceron/Manolo Studios
Pastiprinātu ievērību izpelnījies ļoti unikāls foto projekts, kurā pozējusi Latvijā dzimusī un Kanādā dzīvojošā modele Jeļizaveta Bulokhova (attēlā). Meitenei aizvadītajā gadā tika veikta sarežģīta operācija, kuras rezultātā viņa zaudēja 95 procentus sava žokļa, un viņas stāsts iedvesmojis miljoniem ļaužu visā pasaulē.

Kā vēsta ārvalstu prese, pērn 25 gadus vecā modele, kura pirms tam septiņus gadus bija veiksmīgi darbojusies modes biznesā, iedzīvoja šķietami parastas zobu sāpes, taču vēlāk modelei žoklī tika konstatēta reta kaulu vēža forma - osteosarkoma. Situāciju vēl jo vairāk sarežģīja fakts, ka Jeļizaveta zem sirds nesa bērniņu.

Tā kā bija jāuzsāk ķīmijterapijas kurss, ārsti Jeļizavetai ieteica veikt abortu. Modele bija smagas izvēles priekšā, taču viņa nešaubījās, ka vēlas bērniņu paturēt, un mazulis nāca pasaulē desmit nedēļas pirms noteiktā laika ar ķeizargrieziena palīdzību.

Drīz pēc tam viņai Kanādā tika veikta aptuveni sešpadsmit stundas ilga un ļoti sarežģīta operācija, kurai sekoja vēl vairākas manipulācijas. Ārsti meitenes žoklī transplantēja daļiņu no viņas labās kājas augšstilba kaula, kā arī vēnas, nervus un ādu no viņas pleca, gurna un rokas.

Atkopšanas periods bija smags, un, kā Jeļizaveta pastāstījusi izdevumam The Mirror, aptuveni desmit nedēļas ēdienu uzņēma pa trubiņu caur degunu. Viņa nevarēja ne parunāt, ne iztīrīt zobus. Tāpat modelei nācās no jauna iemācīties staigāt.

Jeļizavetas lielākais atbalsts šajā grūtajā laikā bija viņas ģimene - vīrs Romāns un dēliņš Valentīns. Modelei izdevās atveseļoties, un nesen viņa piedalījusies ļoti iedvesmojošā foto projektā.

Modele kopā ar savu dēliņu pozējusi fotogrāfam un labam draugam Manolo Ceronam (Manolo Studios), un foto sesijā viņas grims veidots tā, lai vēl vairāk izceltu rētas, kas klāj Jeļizavetes seju. Tieši viņa bijusi tā, kas palūgusi, lai tās tiek īpaši paspilgtinātas, un grima māksliniece Džūlija Stouna lieliski tikusi galā ar uzdevumu.

Attēlu sērija izpelnījusies milzīgu ievērību daudzos pasaules medijos, un Latvijā dzimušās modeles dzīvesstāsts daudziem vēža slimniekiem kļuvis par iedvesmas avotu, kurā smelties spēku cīņai ar slimību.

DELFI Izklaidei īpaši uzsvēra fotosesijas autors Cerons, viņu mērķis bijis arī mudināt līdzcilvēkus atbalstīt ar vēzi slimos un ziedot viņiem. Fotopropjekts tapis ciešā sadarbībā ar Kanādas Vēža slimnieku atbalsta asociāciju, bet par iespējām ziedot Latvijā visplašāko informāciju iespējams gūt biedrības Dzīvības koks mājas lapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!