Foto: Privātais arhīvs
Dziedātāja Maksima atmodusies no komas, vēsta Krievijas ziņu portāls Lenta.ru.

Dziedātāja Maksima (īstajā vārdā Marina Maksimova) atguvusi samaņu un jau spējot ar žestiem komunicēt, ziņo vairāki Krievijas plašsaziņas līdzekļi.

Jau vēstījām, ka 38 gadus vecā dziedātāja jūnija vidū nonāca kādā no Maskavas slimnīcām, kur tika ievadīta medikamentozajā komā un pieslēgta plaušu ventilēšanai. Dziedātāja komā pavadīja teju mēnesi, kura laikā Krievijā izskanēja pretrunīga informācija par viņas veselības stāvokli – atsevišķi avoti vēstīja, ka Maksimas stāvoklis arvien pasliktinoties un dažviet tika pat minēts, ka glābt viņu neizdosies.

Maksimai jau sākotnēji tika noteikta pneimonijas diagnoze, bet pēc tam plaušu bojājumam pievienojusies sepse. Maksimai iestājoties slimnīcā, tikuši veikti vairāki Covid-19 testi, bet neviens no tiem neesot bijis pozitīvs.

Šobrīd, kad Maksima no komas ir modusies, ārsti pārbauda, vai viņa būs spējīga elpot pati, ziņo Lenta.ru. Viņas stāvoklis tiek vērtēts kā joprojām smags, taču stabils.

Lai gan abpusēja plaušu pneimonija ir tipiskas Covid-19 infekcijas sekas, Krievijas medijos nav lasāms, ka mākslinieces nelaimē būtu vainojams koronavīruss. Tiek ziņots, ka, viņai iestājoties slimnīcā, vairāki koronavīrusa testi uzrādījuši negatīvu rezultātu. Pati māksliniece 15. jūnijā soctīklos ziņoja, ka 11. jūnijā sajutusi saaukstēšanās simptomus, veikusi kovida testu, tas bijis negatīvs, tāpēc viņa arī ar paaugstinātu temperatūru vēl kāpusi uz skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!