Foto: DELFI

Populārā dejotāja Aleksandra Kurusova (attēlā) ikdienā strādā skaistumkopšanas salonā, bet, iestājoties rudenīgajiem laika apstākļiem, viņa dalās ar padomiem, kā rūpēties par skaistumu un labsajūtu mājas apstākļos.

"Visbiežāk rudenī sievietēm gribas veikt visdažādākās procedūras, kas mitrina un baro ādu. Mitrināšana ādai ir tikpat svarīga kā brokastis no rīta, jo ādas dehidrācija ir raksturīga jebkuram ādas tipam un jebkurā sezonā," raksturīgākās sieviešu sūdzības skaistumkopšanas jomā sarunā ar DELFI Izklaide ieskicē Kurusova.

Tiesa, liela loma ir ne tikai skaistumkopšanas procedūrām, bet arī psiholoģiskajam stāvoklim, tāpēc Aleksandra iesaka sievietēm nesaspringt par iestājušos rudeni un nepievērst uzmanību drūmajam laikam, bet gan pašām sev apkārt veidot saulainu un pozitīvu vidi.

Strādājot Mary Cohr salonā, viņa pati uz savas ādas izmēģinājusi vairākas procedūras, bet iesaka divas - Catio Vital dziļi attīrošo procedūru un Peel&Lift procedūru, pēc kurām āda tiek bagātīgi mitrināta, kļūst mirdzoša, gaišāka un atgūst tonusu, kā arī samazinās grumbiņas, kas radušās pēc ilgas uzturēšanās saulē.

Tām daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras laika trūkuma vai citu apstākļu dēļ skaistumkopšanas salonus neapmeklē, Kurusova dod dažus padomus, kā uzlabot izskatu un pašsajūtu mājas apstākļos.

Banānu un avokado maska

Tā lieti noder sausas ādas mitrināšanai un ir vienkārši pagatavojama - sajauc putriņu no diviem banāniem un viena avokado, pievieno divas ēdamkarotes jogurta un divus pilienus E vitamīna eļļas, uzziež masku uz sejas, patur 15 minūtes un pēc tam nomazgā.

Atpūtas vakars

Jāatsakās no negantām diskusijām un satraucošām filmām, jāaizdedzina svece, ērti jāiekārtojas uz dīvāna un jāpaklausās mierīga mūzika vai jāpalasa romantiska grāmata. Tas patiks gan ķermenim, gan garam, gan dvēselei. Pēc šāda vakara jāaiziet agri gulēt, izdzerot baldriānu tēju, kas veicinās dziļu miegu.

Kontrastduša

Jau ļoti sen zināms, ka ādai kontrastduša ir ļoti veselīga - tā padara ādu tvirtāku. Kaut kur nesen esmu lasījusi, ka karstuma un aukstuma maiņas radītais kairinājums izraisa olbaltumvielu veidošanos, aktivizējot un atjaunojot savārgušos saistaudus. Protams, tagad, aukstajā, rudenīgajā laikā ir diezgan grūti padarīt kontrastdušu par ikrīta rituālu, bet rezultātu jutīsiet uzreiz.

Rīta deja

No rīta piecelieties kādas sešas minūtes ātrāk par parasto laiku. Uzlieciet vārīties tēju vai kafiju un, kamēr gaidāt, dažas minūtes padejojiet savas mīļākās mūzikas pavadījumā. Jūs dabūsiet rīta tonusu, uzlabosiet sev garastāvokli un jutīsieties enerģijas pilni.

Smaids

Jo vairāk mēs smaidām un smejamies, jo labāk jūtamies. Tas taču ir tik vienkārši, vai ne?! Nelaid garām iespēju uzlabot savu garastāvokli tik vienkāršā un patīkamā veidā - parunā ar draudzeni, pastāsti smieklīgu atgadījumu, kas ar tevi ir noticis, paskaties smieklīgu filmu vai lasi atbilstošu literatūru, un meklē pozitīvo un uzjautrinošo ik dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!