Foto: AP/Scanpix
Kad jau šķita, ka Kenediju ģimenes mīlas līkloči iztirzāti līdz katrai sīkākajai niansei, gaismā nākuši jauni fakti. Nesen uzietas slepenas mīlestības vēstules, kuras pirms vairāk neka piecdesmit gadiem atentātā nogalinātā ASV prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija sievai Džekijai (attēlā) pēc viņa nāves rakstījis kāds kvēls pielūdzējs.

Džekija, kā zināms, dažus gadus pēc vīra nāves (Kenedijs tika noslepkavots 1963. gadā) apprecējās ar grieķu miljardieri un kuģubūves magnātu Aristoteli Onasi. Tiesa, viņai tolaik bija vēl kāds pielūdzējs – britu diplomāts un politiķis, ļoti tuvs Kenedija draugs Deivids Ormsbijs–Gors, kurš pazīstams arī kā lors Harleks.

Izdevums "New York Times" vēsta, ka aizvadītajā mēnesī Ormsbija-Gora ģimenes mājā Velsā uzietas vēstules, kuras viņam rakstījusi Džekija Kenedija. Neviens līdz šim par tām neko nebija zinājis.

Tiek vēstīts, ka Kenedija atraitne kopā ar Ormsbiju-Goru 1967. gadā devās kopīgā ceļojumā uz Kambodžu. Jau tolaik uzvirmoja runas, ka starp abiem uzplaukušas romantiskas jūtas. Dažus mēnešus vēlāk viņš Džekiju bildināja, bet viņa precību piedāvājumu noraidīja.

Savukārt 1968. gadā Džekija mija gredzenus ar Aristoteli. Slepenajās vēstulēs, kas nesen atrastas Ormsbija-Gora ģimenes mājā, viņa pielūdzējam skaidrojusi, kāpēc noraidījusi viņa bildinājumu.
Foto: Vida Press (Attēlā: Džekija Kenedija kopā ar Deividu Ormsbiju-Goru)

"Ja es kādreiz varēšu atrast dziedināšanu un komfortu, tam jābūt kopā ar kādu, kurš nav daļa no manas pasaules pagātnes un sāpēm. Es to varu atrast tagad – ja vien pasaule mums to atļaus," "New York Times" citējis Džekijas rakstīto.

Kopumā atrastas 19 Ormsbijam-Goram sūtītas Džekijas vēstules. 18 no tām ir ar roku rakstītas, savukārt viena – drukāta ar rakstāmmašīnu.

Vienā no vēstulēm, kas nosūtīta neilgi pēc Ormsbija-Gora sievas, kura cieta autoavārijā, nāves 1967. gadā, Džekija paudusi savas siltās jūtas pret pielūdzēju. "Mēs zinām tik daudz, kopā esam pārdzīvojuši un zaudējuši tik daudz. Pat ja jūs šobrīd to nevēlaties, es ceru, ka šī mīlestības un sāpju saikne starp mums nekad netiks pārrauta," vienā no vēstulēm rakstījusi Džekija.
Foto: Vida Press
Savukārt kādā citā vēstulē Džekija savu pielūdzēju dēvējusi par "mīļoto brāli un mentoru". Tāpat pēc sarakstes nojaušams, ka Ormsbijs-Gors nav bijis sajūsmā par Džekijas lēmumu precēties ar Aristoteli un viņš nav bijis pārāk labās domās par viņas topošo vīru.

"Lūdzu ziniet, jo jums no visiem to vajadzētu zināt vislabāk, ka mēs nekad nevaram pa īstam ieskatīties otra cilvēka sirds dziļumos. Jūs mani pazīstat un zināt, ka vīrietis, kuru aprakstāt savās vēstulēs, nemūžam nebūtu vīrietis, kuru es varētu apprecēt," mediji citējuši Džekiju.

Kenedija atraitne Aristoteli aprakstījusi kā vīrieti, kurš ir "vientuļš un vēlas mani pasargāt no vientulības". Tāpat Džekija piebildusi, ka viņš ir gudrs un laipns un tikai viņas ziņā ir nolemt, vai viņš var viņu paglābt no vientulības.

Tiek vēstīts, ka Džekijas vēstules nākammēnes tiks izsolītas Londonā. Ormsbija-Gora mazdēls par izsolē iegūtajiem līdzekļiem cer atjaunot ģimenes māju Velsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!