Foto: Privātais arhīvs
Rīgas apgabaltiesa šonedēļ atstājusi negrozītu pirmās instances tiesas piespriesto četru gadu cietumsodu automašīnas "Lexus" vadītājai par braukšanu dzērumā un gājējas nonāvēšanu. Notiesātā sieviete ir pilota Pētera Vasiļevska bijusī draudzene Ilze.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn novembrī sievietei piemēroja brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Apelācijas kārtībā lieta tika skatīta, pamatojoties uz apsūdzētās personas aizstāvja apelācijas sūdzību, kurā tika lūgts samazināt brīvības atņemšanas sodu un tā izpildi noteikt nosacīti, ziņo LETA.

Pērn vasarā apsūdzētā sieviete vadīja transportlīdzekli "Lexus" bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties 3,08 promiļu reibumā. Pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu Šmerļa ielā, Rīgā, viņa uz neregulējamas gājēju pārejas sabrauca gājēju.

Kā šā gada februārī vēstīja izdevums "Privātā Dzīve", notiesātā sieviete bija līgava influenceres Katrīnes Saulietes mīļotajam vīrietim Pēterim Vasiļevskim.

Par Vasiļevska pagātni līdz šim nebija zināms daudz. Vēl pērn pavasarī viņš bija saderinājies Ilzi Rēvaldi, kura šobrīd izcieš četru gadu cietumsodu par slepkavību. Pērn augustā Ilze ar "Veselības centram 4" piederošu "Lexus" izraisīja smagu negadījumu, uz gājēju pārejas nobraucot sievieti. Ilze Rēvalde tobrīd bija smagā alkohola reibumā.

Rēvaldes (viņa ir uzņēmēja Māra Rēvalda meita) attiecības ar Pēteri Vasiļevski sākās 2010. gadā. Pētera paziņas vēsta, ka puisim glaimojis: Ilze nāk no turīgas un slavenas ģimenes, vienlaikus Rēvaldu saimei nav paticis, ka Pēteris ir ballīšu un alkohola lietošanas cienītājs, to Māris Rēvalds pauda arī tiesā, kur sprieda sodu viņa meitai. Uzņēmējs arī intervijās medijiem nav noliedzis, ka viņa meita ir alkohola atkarīga.

Pētera un Ilzes mīlestība ar kāzām nevainagojās, attiecībās iestājusies krīze, un jau drīz Pēteris satika un iemīlējās Katrīnē. Vai traģiskā avārija notika sirdssāpju izraisīta dzēruma dēļ, var tikai minēt. Kamēr Ilze izcieš sodu, Pētera un Ilzes paziņām esot sāpīgi noraudzīties, ka bijušais līgavainis nu bauda dzīvi ar Saulieti. Žurnāla sazvanīts, Pēteris Vasiļevskis, uzzinot, par ko būs jautājumi, teicis: "Vai man jājūtas par to vainīgam? Vai tomēr katrs personīgi ir atbildīgs par savām darbībām? Negribu sev tagad čakarēt garīgo un prātu, lai komentētu to," pauda Vasiļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!