Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu modele un aktrise Danija Matersa (attēlā labajā pusē) noklausījusies spriedumu tiesas procesā par sirmgalves kailfoto publiskošanu – viņai piespriests visnotaļ bargs sods.

Atgādinām, ka šis "Playboy" zaķis aizvadītā gada vasarā nonāca viedokļu krustugunīs, kad fitnesa zāles apmeklējuma laikā slepus nofotografēja kādu sievieti un publiskoja šo foto sociālajā tīklā "Snapchat".

Klāt pievienotais komentārs bija nievājošs mājiens par sirmgalves ķermeņa formām: "Ja es redzēto nevaru padarīt par nebijušu, arī jūs to nevarēsiet". Jāatzīmē, ka apsmietajai kundzei bija 70 gadu.

Vēlāk publiski paustā nožēla nepalīdzēja, un Danijai aizvadītajā nedēļā nācās stāties tiesas priekšā. Viņa tika apsūdzēta privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanā. Šis likums liedz bez otra cilvēka piekrišanas iemūžināt un publiskot viņa attēlus.

Kā vēsta "Us Weekly", tiesa nonākusi pie sprieduma. Tas paredz 45 dienas pavadīt ieslodzījumā vai arī 30 dienas veikt sabiedriskos darbus, tīrot grafiti zīmējumus.

Modeles advokāts paziņoja, ka Matersa izvēlējusies 30 dienu sabiedriskos darbus.

Papildus viņai noteikts trīs gadu pārbaudes laiks, kā arī aizliegums publiskot citu cilvēku fotoattēlus bez viņu piekrišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!