Foto: Privātais arhīvs
Uzņēmēji, apģērbu veikala "Butterfly" saimnieki Elīna un Nauris Didrihsoni gatavojas varenām pārmaiņām savā dzīvē – sociālajos tīklos slavenais pāris paziņojis, ka pošas vecāku statusam.

"Esmu stāvoklī! Desmit nedēļiņas ir mūsu ģimenes laimei," savus vairāk nekā 70 tūkstošus sekotāju "Instagram" tīklā ar jaunumiem iepriecināja Elīna Didrihsone.

Viņa vēsta, ka kopā ar vīru ir piecus gadus un nu abi dosies "iekšā svētīgā un nenormāli skaistā piedzīvojumā. Mums vēl ir daudz kas rādāms, bet to – jau tuvākajās dienās," raksta Didrihsone.

Paralēli tam uzņēmīgie jaunieši iegādājušies arī jaunu četru istabu dzīvokli ar terasi. To abi izremontējuši savā gaumē – ar daudz marmora grīdās un sienās, kā arī neona apgaismojumu guļamistabā. Savukārt pēc aizkariem jaunajam miteklim viņi devās uz Turciju.

To, vai smalkā dzīvokļa iegādei ņemts aizdevums bankā, vai pirkums veikts no saviem uzkrājumiem, Didrihsone sarunā ar "Delfi" neatklāja, lūdzot nelīst viņu ģimenes maciņā.

Kā šogad vēstīja "Delfi Bizness", Didrihsonei piederošais apģērbu tirdzniecības uzņēmums SIA "Butterflay" (pārveidots angļu vārda "butterfly" jeb 'taurenis' variants) pagājušajā gadā apgrozījis 37,3 tūkstošus eiro, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 628 eiro, liecina "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Butterflay" pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2050 eiro. Uzņēmumā pērn bijis 1 darbinieks, liecina gada pārskatā publiskotā informācija.

Salīdzinot ar citiem apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumiem, SIA "Butterflay" nodokļu iemaksas uz strādājošo pērn bijušas zemākas nekā nozarē vidēji. Ja SIA "Butterflay" iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz 1 darbinieku 2020.gadā samaksājis 0,76 tūkstošus eiro, tad nozarē vidēji tie pērn bijuši 0,85 tūkstoši eiro. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās SIA "Butterflay" uz vienu strādājošo aizvadītajā gadā samaksājis 1,28 tūkstošus eiro, kamēr nozares vidējais rādītājs pagājušajā gadā bija 1,95 tūkstoši eiro uz vienu darbinieku.

SIA "Butterflay" reģistrēts 2019.gada jūnijā, un tā reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 1 eiro. Kā uzņēmuma struktūrvienība reģistrēts Elīnas Didrihsones "Instagram" profila konts.

Jānorāda, ka aizpērn reģistrētais SIA "Butterflay" ir vienīgais uzņēmums, kas šobrīd pieder Elīnai Didrihsonei. Viņas dzīvesbiedram Naurim Didrihsonam pieder trīs uzņēmumi - SIA "NENE", SIA "BUTERFLY" un SIA "EDButterfly". Pēdējais no tiem, SIA "EDButterfly", var lepoties ar lielāko apgrozījumu.

Elīna Didrihsone Latvijas mērogu slavu ieguva kā spēcīga uzņēmēja – savos 23 gados viņa spējusi izveidot apģērbu tirdzniecības uzņēmumu, "influencējot" arī Latvijas jauniešus. Būdama viena no valstī košākajām influencerēm, Didrihsone arī nereti nonākusi ļaužu valodās savu uzskatu un izteikumu dēļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!