Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 5. jūnijā, tirdzniecības kompleksā Spice, ieskandinot Itālijas festivālu, tika pagatavota Latvijā un pat Baltijā lielākā lazanja, bet tās notiesāšanā piedalījās arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki.

275 kilogramus smago lazanju pagatavoja restorāna Vairāk saules īpašnieks un pavārs Endijs Bērziņš kopā ar draugiem, arī zināmiem pavāriem Māri Jansonu un Lauri Aleksejevu.

"Lazanjas izgatavošanai izmantojām 30 kilogramus tomātu, 60 kilogramus lazanjas plāksnīšu, 120 kilogramus jaunlopa malto gaļu, 15 kilogramus tomātu savā sulā, 10 kilogramus siera, 30 kilogramus Bešamel mērces un pa pieciem kilogramiem burkānu un sīpolu.

Tik prāvu lazanju vēl nekad nebijām gatavojuši, un pēc apmeklētāju reakcijas šķiet, ka rezultāts bija garšīgs," iespaidos dalījās Endijs Bērziņš.

To, ka pavāriem 2,45 metrus garā un 1,4 metrus platā maltīte bija izdevies, apliecina arī fakts, ka lazanja tika notiesāta pusstundas laikā.

Nobaudīt makaronu kārtojumu bija ieradušies arī sabiedrībā zināmi cilvēki - dziedātāji Roberto un Jenny May (abi attēlā), seriāla UgunsGrēks zvaigzne Ieva Aleksandrova-Eklone, mūziķis Andris Kivičs ar ģimeni, volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!