Foto: LETA/F64/Privātais arhīvs
Jūnijs tiek uzskatīts par praidu mēnesi, kad visā pasaulē miljoniem cilvēku iziet lielāko pilsētu ielās, lai svinētu dzīvi, aicinātu sabiedrību būt iecietīgākai un kārtējo reizi apliecinātu – mīlestībai nav dzimuma robežu.

Ikreiz, kad kāds sabiedrībā zināms cilvēks publiski "iznāk no skapja" un pieņem lēmumu vairs neslēpt savu netradicionālo seksuālo orientāciju, tas kļūst par milzu notikumu un liek sabiedrībai sašķelties – daļa ir vienaldzīga, citi slavē indivīda drosmi, bet joprojām netrūkst arī tādu, kas nespēj pieņemt citādo un atšķirīgo.

Publiska runāšana par savu netradicionālo seksuālo orientāciju joprojām iet roku rokā ar homofobu ķengām un pārmetumiem, tāpēc daudzi, tā vietā lai pārstātu slēpties un baidīties, sabiedrības nepatikas dēļ gadiem ilgi turpina dzīvot ēnā.

Šiem cilvēkiem kā svaiga gaisa un iedvesmas malks ir tie drosminieki, kuri nolēmuši vairs neslēpties – nemānīt nedz sevi, nedz līdzcilvēkus. Daudzi no viņiemi vēlāk atzinuši, ka "iznākšana no skapja" ļāvusi beidzot uzelpot un sajusties patiesi laimīgiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!