Foto: Publicitātes foto

Ceturdienas, 29. augusta, vakarā sabiedrībā zināmi kulinārijas eksperti, veselīga uztura speciālisti un citas prominentas un atpazīstamas personas piedalījās restorānu tīkla Tex-Mex rīkotajā jaunās ēdienkartes degustācijā.

Pasākums notika Dzirnavu ielā esošajā Tex-Mex restorāna Tekilas kvartālā un par vakara vadītāju bija izvēlēts populārais žurnālists un televīzijas raidījumu vadītājs Egīls Zariņš, kuram viesus izklaidēt palīdzēja restorānu tīkla Tex-Mex šarmantā seja Agnese Puriņa.

Viesu uzdevums bija degustēt un nogaršot dažādus ēdienus. Labākos no tiem restorāni rudenī iekļaus savā ēdienkartē, pēc kārtas jau divpadsmitajā.

Jaunā šefpavāra Kristapa Viestura gastronomiskos brīnumus nogaršot bija ieradusies veselības ministre Ingrīda Circene, miljonāre Nella Ušakova, viena no raidījuma Mūsdienu Latvijas garša ekspertēm Ilze Jurkāne, grupas Credo solists Guntis Veits, skaistumkonkursu organizatore Elita Drāke, mūziķis Arvīds Berķis un citi sabiedrībā zināmi un populāri ļaudis.

Uzaicinātajiem gardēžiem bija jānobauda seši ēdieni - divas zupas, divi otrie ēdieni un divi saldie. Pēcāk žūrija katru no maltītēm novērtēja desmit baļļu skalā, izvērtējot trīs kritērijus - izskatu, garšu un smaržu.

Pavārs maltītes gatavoju turpat viesu acu priekšā, tādēļ ikvienam bija iespēja aplūkot šo procesu, uzdot interesējošos jautājumu un izteikt savus komentārus vai viedokli, turklāt, restorāns šī notikuma dēļ nebija slēgts. Ikvienam apmeklētājam bija iespējams piedalīties degustācijas procesā.

Restorāns bija parūpējies par to, lai ne tikai žūrijas locekļi, bet arī katrs viesis bez maksas varētu nobaudīt šos sešus ēdienus.

Gardēžiem galdā tika liktas dažādas uzkodas un vīns, kā arī seši īpašie ēdieni - Pozole jeb putu zupa, Veracruzana jeb jūras velšu zupa, Burritos, Enchilada jeb sarullētas tortiljas ar gaļas pildījumu un čili piparu mērci, kā arī deserti - šokolādes kūka Montezuma un avokado siera kūka.

Savukārt viesu ausis priecēja grupa Hard Cherry Band, kura spēlēja dažādas Meksikas platuma grādiem raksturīgas dziesmas un melodijas. Arī pašmāju apvienības Blitze solists Arvīds Berķis izpildīja dziesmu kopā ar meksikāņu mūzikas lietpratējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!