Foto: DELFI

Jau aizvadītajā 2013. gadā vairāki populārie latvieši ne tikai izveidojuši jaunas attiecības, dzemdējuši bērnus un apprecējušies, bet arī piedzīvojuši šķiršanos un bēdas. 12 mēneši bijuši raibi un notikumiem bagāti, tāpēc DELFI Izklaide piedāvā 2013. gada apkopojumu par pašmāju slavenību veiksmēm un neveiksmēm mīlas frontē.

Gada kāzas - Aija Andrejeva beidzot apprecas 'pa īsto'

Foto: Privātais arhīvs

Latvijas slavenākais geju pāris pārtrauc attiecības

Foto: Privātais arhīvs

Šī gada sākumā mūziķis un puišu grupas Latte bijušais dalībnieks Ainars Bumbieris nāca klajā ar visai skaļu paziņojumu, ka viņam jau trīs gadus esot romantiskas attiecības ar dziedātāju Sandri Mikudu (abi attēlā) un abi pat plānojot apprecēties. Tiesa, oktobrī tapa zināms, ka mīlas stāstam pienākušas beigas.

Latvijas slavenākā geju pāra attiecībās šovasar iestājās krīze - Sandris devās peļņā uz ārzemēm, bet Ainars palika dzimtenē. Lai gan Bumbieris bija pārliecināts, ka attālums abu mīlestībai nebūs šķērslis, dažus mēnešus vēlāk katrs nolēma iet savu ceļu, un Ainars pavēstīja, ka nolēmis vairs nebūt gejs.

"Manā dzīvē šobrīd viss mainās - gan apkārtējā vidē, gan iekšējās sajūtās. Uz daudz ko tagad skatos pavisam citādi. Nav vairs lietu, ko uzskatītu par labu vai sliktu. Ir tikai tāds, ko jūtu vai nejūtu. Attiecības ar Mikudu un puišiem man šobrīd šķiet ļoti, ļoti mazsvarīgas," žurnālam Privātā Dzīvē novembrī atklāja Bumbieris, kurš savulaik valsts mēroga atpazīstamību iemantoja, pateicoties pirmajam geju porno video pašmāju šovbiznesā.

Savukārt populārākā pašmāju lesbiešu pāra, aktrises Ievas Pļavnieces un viņas draudzenes Anamikas Goldbergas, mīlestība kļuvusi vēl ciešāka un tuvāka - abas sievietes šī gada septembrī "salaulājās", sociālajos tīklos attiecību statusā norādot, ka ir precējušās.

Anmary apprecas ar mīļoto, kuru atrada 'Eirovīzijā'

Foto: DELFI

Šovasar kāzas nosvinēja arī dziedātāja Linda Amantova jeb Anmary un producents Aigars Dinsbergs (abi attēlā) - būdami kopā vien nedaudz ilgāk par gadu, abi nolēma iestūrēt laulības ostā.

Ceremonija notika ārpus Rīgas, un tajā piedalījās pāra tuvākie draugi un ģimene, bet drīz vien pēc šī īpašā notikuma abi devās medusnedēļā uz Spāniju, kur baudīja ne tikai šīs zemes valdzinājumu, bet arī divvientulību. Pēc kāzām Linda pieņēma vīra uzvārdu.

Linda un Aigars iepazinās pērnā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Dinsbergs toreiz bija nacionālās atlases producents, bet Anmary pārstāvēja Latviju lielajā dziesmu konkursā Baku, tiesa, ar ne pārāk spīdošiem rezultātiem.

Drīz vien gaismā nāca fats, ka starp abiem izveidojušās ne tikai darba, bet arī romantiskas attiecības, un, lai gan dzeltenajā presē jaunais mīlas pāris kļuva par vienu no apspriestākajiem temetiem, Aigars nenobijās - viņš pērnā gada nogalē Anmary bildināja.

Jaunā pāra ģimenē ir arī vairāki bērni - Anmary ir divus gadus vecā dēliņa Marta Gabriēla māmiņa, bet Dinsbergs ir divu bērnu tēvs. Jāpiebilst, ka laikā, kad starp abiem uzplauka romantiskas jūtas, producents vēl bija precējies.


Gada pikantākā līgava - seksīgā Lee Ušakova

Foto: Privātais arhīvs

Šogad vairākus patīkamus notikumus piedzīvoja "pirmās tetovētās latviešu modeles" titula īpašniece Liene Brikouska jeb Seksīga Lee - viņa apprecējās ar savu draugu Aleksandru Ušakovu un laida pasaulē savu pirmdzimto dēliņu.

Pāris gredzenus mija 17. novembrī, un par vienu no laulību lieciniekiem bija izvēlēts seksīgās Lee labs draugs, modelis un dīdžejs Markus Riva. Pēc kāzām Liene pieņēma vīra uzvārdu.

Ilgi nebija jāgaida, kad Lee sociālajos tīklos publicēja gan vairākus kāzu foto, gan arī kādu pikantāku attēlu, kuru sieviete bija uzņēmusi kāzu naktī - bildē Lee pozēja pavisam plika, un šis bija viņas pirmais kailfoto, kurš publiskots pēc dzemdībām.

Savukārt savu pirmdzimto Lee laida pasaulē septembra vidū, un drīz vien jaunā māmiņa parūpējas par kārtējo skandāliņu pašmāju sabiedrībā - viņa raidījuma Māmiņu klubs laikā kopā ar dūlu Katrīnu Puriņu pagatavoja un uz kārā zoba lika smūtiju no savas sasaldētās placentas.

Stafecka pārvar attiecību krīzi un gaida otru bērnu

Foto: DELFI

Šī gada maijā izskanēja runas, ka dziedātāja Antra Stafecka (attēlā) pārtraukusi attiecības ar savu ilggadējo draugu un dēliņa Roberta tēvu Ģirtu. Pēc pāris mēnešiem krīzi abiem izdevās pārvarēt - ģimene atkal ir kopā, un mūziķe gaida otru bērnu.

Augustā Antra un Ģirts jau atkal bija laimīgi un iemīlējušies. Toreiz sarunā ar DELFI Izklaide mūziķe stāstīja, ka attiecībās iestājies pavasaris un atjaunota dzirksts, kura pirms tam bija nedaudz padzisusi.

Savukārt oktobra izskaņā visai Latvijai tapa zināms, ka Antra ir otra mazuļa gaidībās. Tiesa, topošā māmiņa pagaidām nolēmusi neatklāt plašākai sabiedrībai, kad tieši bērns varētu nākt pasaulē.

Antra ar savu mīļoto kopā ir jau vairākus gadus. Abi iepazinās Ogres Valsts tehnikumā, kurā Ģirts strādāja par darbmācības skolotāju, savukārt pirms tam mūziķei bija divus gadus ilgs romāns ar dziedošo policistu Nikolaju Puzikovu, bet par šīm attiecībām viņa parasti runā izvairīgi.

Savukārt pavāram Elmāram Tannim un viņa sievai Ilzei šogad neizdevās pārvarēt attiecību krīzi. Pāris pēc 20 gadu kopdzīves un 18 gadiem, kuri pavadīti laulībā, intervijā žurnālam Privātā Dzīve paziņoja, ka nolēmuši šķirties.


Rēzija apprecas ar labākās draudzenes bijušo vīru

Foto: DELFI

Šoruden par vienu no apspriestākajiem notikumiem kļuva latviešu aktrises Rēzijas Kalniņas (attēlā) precības ar viņas labākās draudzenes Ilzes Rubiķes bijušo vīru diriģentu Aināru Rubiķi.

Publiskajā telpā jau sen klīda runas, ka Rēzijai ar Rubiķi izveidojušās romantiskas attiecības, taču visi trīs iesaistītie cilvēki par šīm baumām tikai jokojās, taču vēlāk tās apstiprinājās - aktrise vairs nenoliedza, ka viņu ar diriģentu saista nopietnas jūtas.

Vēlāk abi uzsāka arī kopdzīvi un šī gada vasarā, par spīti tam, ka Rēzija savulaik apgalvoja, ka nekad vairs neprecēsies, salaulājās. Tiesa, tas tika turēts lielā noslēpumā - publiskajā telpā ziņas par abu kāzām parādījās tikai rudenī.

Arī agrāk Rēzijai bijušas attiecības ar kolēģiem no kultūras pasaules - savulaik viņa bija precējusies ar aktieri un režisoru Valdi Liepiņu, bet šī laulība pēc četriem gadiem izjuka. Vēlāk viņai bijušas attiecības arī Dailes teātra aktieri Artūru Skrastiņu.

Oficiāli izšķiras saldākais pašmāju šovbiznesa pārītis

Foto: AFI

Savulaik par vienu no saldākajiem pašmāju šovbznesa pārīšiem tika dēvēts mūziķis Artūrs Šingirejs jeb Dons un Linda Kalniņa jeb Lily (abi attēlā), taču šogad skaistais mīlas stāsts oficiāli noslēdzās.

Attiecības starp Donu un Lily izveidojās pirms aptuveni desmit gadiem, kad abi piedalījās pirmajā pašmāju talantu šovā Talantu fabrika. Vēlāk pāris izveidoja arī duetu, kura izpildītās kompozīcijas zināmās aprindās iemantoja milzīgu popularitāti.

Savukārt 2009. gadā mīlnieki beidzot arī apprecējās - kāzas notika slepenībā,un medijos ziņas par šo savienību parādījās vien 2010. gada vasarā.

Savukārt runas par to, ka abu starpā sākušās nesaskaņas, izplatījās aizvadītajā gadā, kad visu redzošā sabiedrības acs pamanīja, ka Dons saviesīgos pasākumos parādās bez laulības gredzena. Toreiz mūziķis savu mīlas dzīvi nevēlējās komentēt.

To, ka saldākais pašmāju šovbiznesa pārītis patiešām izjucis, žurnāls Kas Jauns apstiprināja šīs vasaras sākumā - Dona un Lily laulība tika oficiāli šķirta 15. maijā.


Binnija Ārberga mīļotu atrod pati savā iepazīšanās šovā

Foto: Publicitātes foto

Vēl nesen Latvijā milzīgu popularitāti baudīja iepazīšanās šovs Precamies!?!, kurā pašmāju ļaudis meklēja sev otras pusītes. Atrast lielo mīlestību šajā pārraidē izdevās arī vienai no raidījuma vadītājām - Binnijai Ārbergai.

"Lēmums par mūsu abu attiecību statusu jau sen ir pieņemts. Esam kaut kas vairāk par draugiem. Jā, mēs draudzējamies. Jā, mums ir romantiskas attiecības," žurnālam Privātā dzīve šī gada aprīlī apstiprināja ugunsdzēsējs Matīss Uplejs (attēlā ar Binniji), kurš pirms tam piedalījās šovā Precamies!?!.

Toreiz par pievilcīgā 23 gadus vecā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieka, pasākumu vadītāja un dīdžeja simpātijām cīnījās trīs meitenes, bet viņš nevienu no pretendentēm neizvēlējās, taču puism jau tad iepatikās Binnija, un viņš šova vadītājai savas simpātijas visai atklāti arī izrādīja raidījuma laikā.

Populārā režisora Dž. Dž. Džilindžera bijusī sieva nedaudzajās intervjās, ko pēdējo mēnešu laikā sniegusi, jau paguvusi paziņot, ka beidzot ir atradusi savu īsto cilvēku. Abi nevairās kopā apmeklēt arī saviesīgus pasākumus, kuros laiku vislabprātāt pavada viens otra kompānijā.

Gada slepenākās kāzas - Andrejs Ēķis apprec Dainu Gāgu

Foto: DELFI

Par šī gada slepenākajām kāzām droši var nodēvēt kanāla LNT bijušā šefa un producenta Andreja Ēķa un viņa draudzenes Dainas Gāgas (abi attēlā) laulības - par tām nebija informēti pat tuvāki ģimenes locekļi. Pāris savas attiecības oficiāli noformēja novembra pirmajā dienā, bet citi to uzzināja tikai decembrī.

Laulības notika tikai liecinieku - Ēķa drauga Aigara Graubas un Dainas draudzenes Solvitas Kostjukovas - klātbūtnē, un ne bērni, ne citi ģimenes locekļi vai draugi uz tām nebija aicināti - līgava un līgavainis nevēlējās viņus lieki satraukt.

Arī lieciniekiem laulību ceremonija bija pārsteigums, jo kāzu dienas rītā viņiem bija solīts doties ekskursijā uz briežu dārzu, tāpēc Grauba drauga kāzās bijis tērpies džinsos.

Daina Gāga savulaik bija precējusies ar mūziķi Arti Gāgu, un šajā laulībā pasaulē nākušas divas meitas. Ēķa sieva un triju bērnu māte Iveta pirms vairāk nekā pieciem gadiem gāja bojā - tas notika, kad abi bija devušies atvaļinājumā uz Norvēģijas kalniem.

Divi saimnieku šova pāri iestūrē laulības ostā

Foto: DELFI

Tiem, kuri līdz šim šaubījās, ka televīzijas šovos var nodibināt stabilas un ilgstošas attiecības, 2013. gadā bija iespējams pārliecināties, ka tas tomēr ir iespējams - veseli divi pārraides Saimnieks meklē sievu pirmās sezonas pāri šogad apprecējās.

Septembrī gredzenus mija par "dabas bērniem" dēvētie Kaspars Vaikulis un Gunita Briede (abi attēlā). Kā abi vēlāk pastāstīja saruna ar DELFI Izklaide, šis lēmums bija spontāns, un šajā īpašajā notikumā kopā ar pāri bija tikai viņu ģimenes.

Savukārt oktobrī kāzas nosvinēja arī Sandis Birkenbergs no Salacgrīvas puses un viņa šovā atrastā līgaviņa Marita. Svinīgā ceremonija notika Sanda īpašumā Kraukļos, kur arī sākās šis mīlas stāsts.

Šova Saimnieks meklē sievu otrā sezona arī jau ir noslēgusies, un pagaidām tikai divi pāri nolēmuši attiecības turpināt - moteļa Sumbrs īpašnieks Dagnis Draģis un viņa izvēlētā līgaviņa Inese, kā arī ugunsdzēsējs Ingus Krūmiņš, kura sirdī iekritusi policiste Agnese.


Pašmāju skatuves dīvas joprojām īstās mīlas meklējumos

Foto: LETA

Publiskajā telpā vairākas populāras pašmāju skatuves dīvas joprojām bauda neatkarīgas sievietes statusu. Tā, piemēram, šogad izjuka dziedātājas Lindas Leen divus gadus ilgušās attiecības, bet mūziķes Lienes Šomases privātā dzīve pagaidām ir nedskaidra.

Divus gadus Lindu Leen saistīja romantiskas jūtas ar IT speciālistu Sandri Jarbušu. Abi saviesīgus pasākumus kopā apmeklēja visai reti, un dziedātāja pati par attiecībām nekādus komentārus presei nesniedza, taču šogad tapa zināms, ka šī savienība pajukusi.

Savukārt šlāgerdziedātāja Liene Šomase, kurai no iepriekšējām attiecībām ir arī meitiņa Gabriela, šogad sabiedrībā parādījās ar jaunu pavadoni - tas notika leģendārā rokmūziķa Aivara Brīzes bērēs.

Lienei laika gaitā bijušas attiecības ar vairākiem populāriem un turīgiem vīriešiem. Savulaik pat mēļoja, ka viņai ir romāns ar dziedātāju Andri Ērgli, taču publiskajā telpā Šomase vienmēr centusies nerunāt par savu privāto dzīvi.

Tas, vai Šomasei izveidojušās romantiskas attiecības ar vīrieti, kurš viņu atbalstīja Brīzes bērēs, pagaidām paliek neatbildēts, taču līdz šim jau izdevies noskaidrots, ka šī mistiskā pavadoņa vārds ir Bruno Holsts (attēlā ar Lieni) un viņš nodarbojas ar hokeju.

Savukārt savu "īsto un vienīgo" šogad izdevies atrast dziedātājai LieneCandy. Mūziķe, kura savulaik bijusi precējusies un šajā savienībā arī laidusi pasaulē dēlu, jau vairākus gadus ir šķīrusies. Pa šo laiku viņai bijušas attiecības ar vairākiem populāriem pašmāju vīriešiem.

Tiesa, nevienas no šīm attecībām nav piedzīvojušas garu mūžu, tādēļ pagaidām ir ļoti grūti spriest, kā tālāk attīstīsies LienesCandy un viņas mīļotā vīrieša Igora Lipaja mīlas stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!