Foto: Vida Press

Šonedēļ tapa zināms, ka 33 gadus vecais britu princis Harijs ir saderinājies ar par viņu trīs gadus vecāko amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu. Lepnā līgava jau paguvusi publiski atrādīt iespaidīgo saderināšanās gredzenu, savukārt karaliskās ģimenes fanus satraucis tas, kā viņa bija ģērbusies, saderinātās statusā pirmo reizi izejot sabiedrībā.

Pirmdien pie Kensingtonas pils bija sapulcējušies preses pārstāvji, lai sveiktu pāri ar priecīgajiem jaunumiem. Harijs un Megana, abi atplaukuši plašā smaidā, iznāca sasveicināties un nedaudz aprunāties ar žurnālistiem un pamāt saviem atbalstītājiem.

Megana priecēja ar elegantu stilu – viņa bija ģērbusies gaišā mētelī, kam pieskaņojusi miesaskrāsas augstpapēžu kurpes. Zem virsdrēbēm aktrise bija uzvilkusi tumši zaļu kleitu. Etiķetes eksperti steiguši izanalizēt prinča topošās sievas stilu, un tiek vēstīts, ka aktrise pieļāvusi lielu kļūdu.

Megana nebija uzvilkusi zeķubikses, un izdevums "The Mirror" ziņo, ka viņa tādējādi klaji pārkāpusi karalisko etiķeti.

Izdevums "Harper's Bazaar" vēsta, ka karaliene Elizabete II no savas ģimenes sievietēm un daiļā dzimuma viešņām pieprasa, lai vienmēr, kad publiski pasākumi tiek apmeklēti tērpos, kas atsedz kājas, obligāti būtu uzvilktas zeķubikses vai zeķes.

Kā norādījuši mediji, prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Katrīna parasti izvēlas melnas vai miesaskrāsas zeķubikses. Savukārt Harija izredzētā šonedēļ atļāvusies pārkāpt smalko etiķeti un ar žurnālistiem tikusies kailām kājām.
Foto: Vida Press
Tiesa, Meganai līdz kāzām, kas notiks nākamgad maijā, būs gana daudz laika, lai izstudētu visu karalisko ģērbšanās etiķeti, kurā netrūks svarīgu norāžu.
Tā, piemēram, karaliene aizliegusi spilgtas lūpukrāsas un nagulakas. Tāpat arī pavisam īsi svārki, dziļi izgriezumi, atklāti šķēlumi un kurpes uz pārāk augsta papēža karaliskās ģimenes sievietēm ir tabu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!