Ceturtdien, 7. septembrī, skolas gaitas uzsācis Kembridžas hercogu pāra dēls princis Džordžs. Brašo puisēnu uz skolu pavadījis viņa tētis Viljams, savukārt mamma Katrīna veselības problēmu dēļ svarīgajā notikumā nav bijusi blakus dēliņam, un tas, protams, satraucis daudzus.

Izdevums "The Guardian" vēsta, ka mazais princis zinības apgūs prestižajā Svētā Tomasa Batersija skoliņā Londonā. Ceturtdienas rītā Džordžs kopā ar tēti ieradies izglītības iestādē, kur karaliskās ģimenes pārstāvjus sagaidījusi skolas direktore Helēna Haslema.

Tāpat arī aiz skolas vārtiem bija sapulcējies prāvs atbalstītāju pūlis, kas ar ovācijām sagaidīja Džordža ierašanos un uzmundrināja mazo skolnieciņu ar aplausiem.

Tiesa, priecīgo notikumu nedaudz aizēnojis fakts, ka prinča pirmajā dienā skolā ar viņu kopā nav bijusi māmiņa Katrīna, kura, kā zināms, šobrīd ir trešā mazulīša gaidībās.

Jau vēstīts, ka Kensingtonas pils šīs nedēļas sākumā paziņoja, ka hercogiene ir gaidībās. Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka Džordžu uz skolu pavadīs gan mamma, gan tētis, plāni mainījās Katrīnas veselības problēmu dēļ.

Britu mediji vēsta, ka hercogiene, līdzīgi kā divu iepriekšējo grūtniecību laikā, cieš no spēcīgiem rīta nelabumiem. Kensingtonas pils izplatītajā paziņojumā teikts, ka Katrīna joprojām nejūtas labi, tādēļ viņa Džordža īpašajā dienā palikusi mājās.

"Hercogiene vairāk par visu vēlējās tur būt. Tā viņas dēlam ir liela diena, bet viņa šonedēļ jūtas ļoti slikti," kāds anonīms zinātājs klāstījis izdevumam "The Daily Mail".

Arī princis Viljams presei šonedēļ sacīja – ar Katrīnu viss esot kārtībā, tomēr veselības problēmu dēļ viņai pēdējā laikā nesanāk pienācīgi izgulēties.

Tā kā briti vienmēr ļoti satraukušies par karaliskās ģimenes pārstāvju veselību, karalienei Elizabetei savulaik pārmetot, ka viņa dodas izjādēs, ap galvu aplikusi vien zīda lakatiņu, bet Viljamu kauninājuši par to, ka viņš nav uzvilcis mēteli un aplicis šalli, arī Katrīnas pašsajūta šobrīd kļuvusi par vienu no apspriestākajiem tematiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!