Foto: LETA

Plašu rezonansi medijos izraisījis Krievijā populārās latviešu dziedātājas Laimas Vaikules nesenais paziņojums, ka viņa ne par kādu honorāru neuzstāsies Krimā. Viņas sacītais licis sabiedrībai sadalīties divās nometnēs – vieni atbalsta mākslinieces lēmumu, bet citi viņu nopeļ. Savukārt Maestro Raimonds Pauls, komentējot Vaikules izteikumus, paudis nostāju, ka tā ir viņas brīva izvēle.

Intervijā radiostacijai "Govorit Moskva" Pauls norādījis, ka arī pats pēdējā laikā nekur nebraucot un atsakoties no piedāvājumiem uzstāties.

"Tā ir viņas izvēle. Viņa brīvi var... Kā viņa vēlas, tā viņa dara. Es šobrīd vispār nekur nebraucu – nedz uz Maskavu, nedz ceļojumos. Es vienkārši atsaku. Es vairs nevēlos ceļot, es no tā atsakos. Cik var? Es jau visu esmu nospēlējis," savu komentāru sniedzis Pauls.

Jau vēstīts, ka aizvadītās nedēļas izskaņā preses konferencē pirms koncerta Odesā, atbildot uz izdevuma "Думская" reportiera Dmitrija Žogova jautājumu, vai Laima piekristu uzstāties Krimā, ja viņa tiktu uzaicināta, dziedātāja pateica kategorisku nē.

"Nē, mums tas ir aizliegts. Mums – eiropiešiem. Es uz turieni nebrauktu, lai arī kādu honorāru man piedāvātu," savu nostāju paudusi Laima.

Tajā pašā laikā arī Laima nenosodīja savus kolēģus, kas brauc uz Krimu un tā dēļ ir iekļauti Ukrainas "melnajā sarakstā".

Viņa māksliniekus salīdzināja ar bērniem, "kas var velns zina ko ievārīt", kā arī pauda nostāju, ka bērnus un māksliniekus nedrīkst aiztikt, jo "viņi visu uztver neadekvāti un paši nesaprot, kas notiek".

Vaikules izteikumi preses konferencē plaši atreferēti dažādos Krievijas medijos, un viņas sacītajam skarbu kritiku veltījuši daudzi. Tajā pašā laikā dziedātājai ir arī aizstāvji, kuri slavējuši viņas drosmi publiski paust savu nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!