Foto: LETA

Maestro Raimonds Pauls TV tiešraidē pasūdzējies par skaļajiem motocikliem Rīgā – viņš piezvanījis kanāla "RīgaTV 24" tiešajam ēteram, kur tobrīd viesojās motociklists Frīdis.

Paula kungs negaidīti piezvanījis raidījumam "Uz līnijas", lai vērstu uzmanību skaļo motociklistu virzienā, proti, Raimondam Paulam ļoti traucē baikeru traukšanās pa Rīgas centru. Tieši radītā trokšņa dēļ.

"Ziniet, es dzīvoju Meierovica bulvārī. Kopā ar Zigmaru Liepiņu, Ojāru Rubeni... Un motociklisti tur parasti pēc pulksteņa salasās, kaut kur naktī uz vieniem diviem, uz to Meierovica bulvāri, kas ir ļoti klusa vieta. Un brauc tur ar lielu troksni," tiešraidē sūkstījās Maestro. Tie esot "puišeļi ar dāmām", precizē komponists.

Pauls piebilst, ka viņam nav nekas iebilstams pret rokeriem, tomēr – vai nevarētu mazliet klusāk?! Policijai Pauls gan līdz šim neesot zvanījis.

Latvijas Motoklubu asociācijas prezidents Aivars Freimanis jeb Frīdis, atbildot uz skatītāja zvanu, skaidroja, ka pulcēšanās un attiecīgi radītā trokšņa galvenais vaininieks ir restorāns "McDonald's" Raimonda Paula apdzīvotajā ielā.

"To lietu varētu atrisināt ļoti vienkārši. Ja Makdonalds nebūtu uz tā stūra, kur tas pašlaik ir, tad motociklisti tur vairs nepulcētos. Faktiski tā ir tā kompānija, kas uzēd makdonaldu, un tad viņiem naktī nav, ko darīt. Viņi pavizinās četru kvartālu robežās, un atkal atgriežas – tur viņiem ir tusiņš, tur ir, ko paēst," skaidro Frīdis.

Taču lielākā daļa motociklistu pa Rīgu netrokšņo, uzsver Frīdis, jo viņi dodas tālākos braucienos pa Latviju. Vienlaikus Freimanis apsolīja parunāt ar baikeriem, lai turpmāk vairs netraucē "cienījamu cilvēku" mieru Meierovica bulvārī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!