Foto: Publicitātes foto/AP/Scanpix/LETA
Viena no zīmīgākajām telpām Lielbritānijas karalienes Elizabetes II rezidencē Bekingemas pilī ir Baltā viesistaba – no tās tiek translēta karalienes tradicionālā Ziemassvētku uzruna, kā arī šajā istabā tiek uzņemti ģimenes formālie foto un notiek pulcēšanās pirms saviesīgiem pasākumiem. Nesen publiskota ļoti īpaša fotogrāfija, kas izdaudzināto telpu ļauj novērtēt nedaudz detalizētāk.

Fonds, kas uzrauga karaliskās vērtslietas un rūpējas par Bekingemas pili, sociālajos tīklos izplatījis retu Baltās viesistabas fotogrāfiju, kurā telpa iemūžināta rakursā, kas karaliskās ģimenes oficiālajos foto un monarhu uzrunās TV netiek rādīts.

Bildē visā krāšņumā iespējams novērtēt Baltās viesistabas greznību un krāšņumu, tās daudzos rotājumus, gleznas un citus vērtīgus priekšmetus. Kā norādījuši fonda pārstāvji, tā ir, iespējams, grandiozākā telpa pilī.

Jāatzīmē, ka no 20. jūlija līdz 29. septembrim viesistaba tiks atvērta arī publiskai apskatei tūristiem.

Izdevums "People" vērsis lasītāju uzmanību uz to, ka fotogrāfijā redzams arī spogulis un rakstāmgalds, kas patiesībā ir slepenas durvis, kuras parasti izmanto karaliene.

Fotogrāfija izpelnījusies lielu ļaužu ievērību un greznā telpa sajūsminājusi daudzus. Tiesa, karaliskā ģimene Baltās viesistabas dēļ savulaik arī izpelnījusies nopēlumu un ļaužu pārmetumus.

Tā, piemēram, aizvadītajos Ziemassvētkos karaliene savā uzrunā no Baltās viesistabas aicināja ļaudis dzīvot saticībā, cienīt ģimeniskās vērtības un neaizrauties ar ārišķībām. Daudzi pauda nostāju, ka Elizabete II, uzrunājot tautu no istabas, kas laistās zeltā un dārgumos, nonākusi pretrunās ar sociālajiem tematiem un problēmām, kuras pieminējusi uzrunā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!