Foto: Mango
Pirmdien notikušajā Latvijas Stila un Modes balvu pasniegšanas ceremonijā par aizvadītā gada stilīgāko aktrisi tika atzīta Dailes teātra māksliniece Rēzija Kalniņa (attēlā), kura, saņemot balvu, nebaidījās visu notiekošo raksturot kā "cirku".

Apbalvošanas ceremonijā tirdzniecības centrā Riga Plaza Kalniņa ieradās divu sieviešu pavadībā un, neraugoties uz fotogrāfu baru, kas metās iemūžināt populāro aktrisi un viņas pavadones, gandrīz ne brīdi neatlaida šo sieviešu rokas.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Kalniņa atklāja, ka ceremoniju nolēmusi apmeklēt kopā ar "divām apburošām pavadonēm" - savu labāko draudzeni un nesen atrasto stilisti Inesi.

"Man šādi pasākumi, nominācijas un modes ir pilnīgi svešas. Arī šeit es spēlēju lomu, bet šī loma man patīk," atzina aktrise un nebeidza slavēt savas stilistes izvēlēto stilu, kuru populārā aktrise raksturoja kā "mazliet dauzonīgu, ārprātīgi sievišķīgu un ļoti brīvu".

"Man nav jādomā par korseti vai augumu, kas atbilst parametriem - esmu ieģērbta kā personība," atklāja aktrise un uzsvēra, ka viņas stila definīcija ir "justies kičīgi un atšķirīgi."

"Man liekas, ka daudzas sievietes mēģina atbilst standartiem, bet neviena no lielām zvaigznēm nemēģina to darīt - viņas pašas rada stilu. Es varu teikt, ka es beidzot esmu atradusi savu stilu," smaidot atklāja Kalniņa un pauda gandarījumu, ka viņai vairs nav jāskrien līdzi modes tendencēm.

Rēzijai Kalniņai saņemot balvu, uz skatuves radās neveikla situācija - aktrise uzreiz paziņoja, ka viņa runās ilgi, un to arī darīja, bet, kad pasākuma vadītājs Valdis Melderis ar joku palīdzību mēģināja aktrisi pārtraukt, viņa atteica, ka varētu runāt arī visu atlikušo vakaru paša Meldera vietā.

Aktrise arī atklāja, ka savu stilisti viņa izvēlējusies tieši pēc tam, kad uzzinājusi, ka ir nominēta stilīgākās aktrises titulam. "Kad man paziņoja par šo nomināciju, domāju, ka tā ir kļūda, bet, pateicoties šai dīvainajai cirka balvai, pie manis atnāca stils," pateicības runā atzina Kalniņa.

Tā kā apbalvošanas ceremoniju vadīja arī aktrise Agnese Zeltiņa, neiztika arī bez visai amizantas vārdu apmaiņas abu seno draudzeņu starpā - Kalniņa atzina, ka Zeltiņa stilīgākās aktrises balvu ir daudz vairāk pelnījusi nekā viņa, "bezstila būtne".

Pēc draudzenes apskaušanas Kalniņa visai zālei paziņoja, ka Zeltiņa viņai iečukstējusi, ka viņa "dabūs pa dibenu". Tas, protams, pieredzes bagāto aktrisi nemaz nesamulsināja un viņa ar aicinošu "Nu!" pastiepa savu pēcpusi uz Zeltiņas pusi, bet īsi pirms kāpšanas nost no skatuves viņa vēlreiz visiem pateicās ar vārdiem "Paldies jums cirkā!"

Galerijā ieskats jaunajā aktrises Rēzijas Kalniņas stilā (foto: Mango.lv, aģentūra F64 un Baltijas Modes federācija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!