Foto: DELFI
Sestdien, 26. februārī, Pārdaugavā durvis vēra jau otrā Bikrama jogas studija Rīgā – šo fizisko aktivitāti, kuras nodarbības notiek 41 grāda karstumā, iecienījušas daudzas rīdzinieces, starp kurām ir arī ne mazums sabiedrībā zināmu sieviešu.

Starp karstās jogas centra atklāšanas pasākuma apmeklētājiem bija arī par "radiogeišu" dēvētā Ieva Adamss, kura, uzrunājot sanākušos viesus, atzina, ka karstā joga viņas dzīvē ieņem ļoti lielu lomu.

"Man ir izdevies nekļūt no kaut kā atkarīgai, bet no jogas es esmu kļuvusi atkarīga. No seksa es esmu mazāk atkarīga, kā no karstās jogas. Pateicoties tai, es esmu kļuvusi gan fiziski, gan emocionāli stabilāka, un mana ģimene to novērtē," smaidot atzina Ieva.

Stāstot par Bikrama jogas nodarbībām, viņa atklāja, ka tās palīdzējušas viņai mainīt "iekšējo kodolu", jo vienīgā skaņa, kas dzirdama nodarbību laikā, ir sviedru pilēšana uz grīdas.

Tāpat par karstās jogas pozitīvo ietekmi Bikrama jogas atklāšanas pasākumā sajūsminājās arī citas sabiedrībā zināmas sievietes un jogas apmeklētājas, bet tiem, kurus šī neparastā aktivitāte bija ieinteresējusi, bija iespēja klātienē palūkoties karstās jogas pozu paraugdemonstrējumus.

Bikrama jogas izveidotājs ir pasaulē plaši pazīstamās Yoga College of India dibinātājs Bikrams Čaudrijs, un tā apvieno sevī 26 hatha jogas pozu un elpošanas vingrinājumu komplekss, kas tiek izpildīts 41 grāda temperatūrā un ilgst tieši 90 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!