Foto: F64

Svētdien, 12. maijā, tiks atzīmēti vieni no sirsnīgākajiem svētkiem – Mātes diena. Tā ir diena, kad bērni iepriecina un pārsteidz savas māmiņas ar ziediem un paštaisītām kartiņām, bet populārais pavārs Mārtiņš Rītiņš (attēlā) iesaka īpašu našķi, ar kuru pārsteigt savu mammu.

"Šajos svētkos mammu iesaku iepriecināt ar brokastīm gultā. Man patīk šī kombinācija - mīksta ola un kraukšķīgi sparģeļi," DELFI Izklaide stāsta pasaulslavenais pavārs.

Lai pagatavotu olu kulteni ar sparģeļiem, nepieciešami zaļie sparģeļi (aptuveni 200 grami), taču, ja nav sparģeļu, var izmantot arī lakšus.

Vēl nepieciešamas divas ēdamkarotes sviesta, viena maza, smalki saspiesta ķiploka daiviņa, četras samaisītas, bet ne saputotas olas, 50 mililitri svaiga lauku krējuma, svaigi zaļumi, piemēram, piparmētra, baziliks un sakapātas dilles, kā arī sāls un pipari.

"Vispirms no sparģeļiem jānolauž stingrie gali. Tad tos sagriež trīs centimetrus garos gabalos.

Pannā sautē sparģeļus ar sviestu, ķiplokiem, sāli un pipariem - aptuveni divas minūtes. Pēc tam sparģeļus izņem no pannas, taču tos jāsaglabā siltus.

Pannā ieliekam vēl sviestu un ielejam olas, pievienojam krējumu, sāli un piparus," padomos dalās Rītiņš.

Pavārs stāsta, ka masa ir maigi jāmaisa, taču to nedrīkst pārcept - tai jābūt krējumīgi slapjai.

Pēc tam omletē jāieloca sparģeļi un jāuzkaisa mētra un baziliks. "Brokastu omleti pasniedz mammai gultā, kopā ar grauzdētu maizi un glāzi bērzu sulas," rekomendē Rītiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!