Foto: DELFI

Hokeja komandas Dinamo Rīga aizsargs Rodrigo Laviņš (attēlā) pēdējo gadu laikā kardināli mainījis savus ēšanas ieradumus – sportists atsacījies no kārtīgas pieēšanās un tagad priekšroku dod vieglām uzkodām.

Sarunā ar DELFI Izklaide Laviņš neslēpj, ka lielai daļai sabiedrības par hokejistu ēdienkarti ir nepareizi priekšstati - cilvēki ir pārliecināti, ka, lai gūtu enerģiju, hokejistiem nepieciešams kārtīgi pieēsties treknus un sātīgus ēdienus, bet patiesībā tā vis neesot.

"Jaunajiem hokejistiem šķiet, ka svars ir par mazu un jāēd vairāk. Tas nāca no Amerikas, ka, lai būtu enerģija, jāēd nenormāli daudz makaronu. Arī man pašam tā agrāk likās, bet, paliekot vecākam, viss ir mainījies.

Mums ir fiziskās sagatavotības treneris, no kura esmu daudz iemācījies. Esmu uzķēris, ka nav jāēd tik daudz, bet pietiek ar uzkodām. Agrāk likās, ka tā nepietiks enerģijas, bet tās ir muļķības - ja pareizi sabalansē, ar uzkodām ir vēl labāk," stāsta Laviņš.

Savu ēdienkarti Laviņš arī ilustrē ar vienas pusdienu reizes piemēru. "Uztaisīju divas olas ar vieglu mērcīti, anšoviņu, gabaliņu itāļu siera un pastētes maizīti. Viss garšīgi un veselīgi," smaida Laviņš.

Viņš arī iemācījies, ka nevajag pārēsties - ja pēc ēdienreizes šķiet, ka vēl gribas ēst, vajagot brīdi nogaidīt, lai saprastu, ka patiesībā pietiek. Tāpat sportists sapratis, kurš ir tas ēdiens, kuru no ēdienkartes vajadzētu izslēgt.

"No omes mērcēm jāizvairās. Tās ir liels ļaunums. Jo sausāka barība, jo labāk," padomos dalās Laviņš, kurš ir lielpratējs ne tikai ēšanas jautājumos, bet arī šo to zina par drēbju iegādi.

Par savu garderobi sportists rūpējas pats - šo to viņam uzdāvinot sievasmāte vai sieva, humoriste Jana Duļevska, bet galvenokārt Laviņš pats komplektē savu garderobi. Tiesa, no sievas padoma viņš šajā procesā vis neatsakās.

"Nesen bijām Londonā. Tur Jana man pateica, kuri ir tie labākie veikali, jo viņa zina, bet es tam līdzi nesekoju. Tā es jebkurā veikalā varu atrast kaut ko, kas man patīk un der," stāsta Laviņš.

Kad sportists spēlējis Vācijā, viņš bieži iepircies zīmola Hugo Boss rūpnīcas veikalā - šī zīmola apģērbi Laviņam ļoti patikuši, bet, izvēloties ikdienas drēbes, sportists ar dārgiem zīmoliem neaizraujas.

"Es nekad nepirkšu pa dārgo. Man šķiet, ka es to nevaru atļauties, jo noteikti ir svarīgākas lietas, kam tērēt naudu," skaidro Laviņš, bet arī atzīst, ka lētos veikalos, piemēram, zīmola H&M tirgotavās, sev drēbes nepirks.

"Es nekad nepirkšu drēbes H&M vai Gerkena veikalos. Uz šādiem veikaliem es pat neskatos, jo tomēr esmu iemācījies atšķirt kvalitatīvas lietas," neslēpj Laviņš.  

Galerijā: Rodrigo Laviņš viesojas Galerijā Centrs notiekošajās Modes brokastīs pie tērpu māksliniekiem Dāvida un Elitas Patmalnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!