Foto: DELFI

Jaunās dziedātājas Sabīnes Berezinas (attēlā) ēst gatavošanas prasmi visai Latvijai bija iespējams novērot šova Okartes skatuve laikā, kad katru dienu dalībnieki tiešraidē gatavoja pusdienas. Tagad Sabīne atklāj, kāda ir viena no viņas mīļākajām receptēm.

Mūziķe atzīst, ka viņa bieži gatavo mājās un viņai ļoti šis process patīk. "Man ļoti patīk gatavot, un daru to bieži. Viena no manām mīļākajām receptēm ir burkānu mērcīte ar kartupeļu biezeni un franču karbonādi," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta jaunā mūziķe un piedāvā savu recepti.

"Gardās burkānu mērcītes pagatavošana nav sarežģīta: smalki sarīvējam burkānus, tad pannā tos apcepam. Kad sarīvētie burkāni apcepušies, pielejam nedaudz ūdens un uzliekam vāku, lai tie sautējas, līdz kļūst mīksti.

Turpinājumā pievienojam vegetu un citas garšvielas, pielejam saldo krējumu un pievienojam miltus - mērce gatava!

Franču karbonādi es parasti gatavoju no vistas filejas. Fileju saklopēju, panēju miltos un olā, tad to pannā apcepu. Kad karbonādei viena puse apcepusies, apgriežu to otrādi un uz apceptās puses virsū lieku masu, kurā ir sīpoli, pipari, sāls un majonēze.

Uzlieku pannai vāku un turpinu to visu sildīt. Pašās beigās virsū vēl uzlieku sieru, lai tas pakūst. Tas viss ļoti labi garšo kopā ar kartupeļu biezeni," savu recepti atklāj dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!