Foto: DELFI/Privātais arhīvs

Ar sociālo tīklu starpniecību pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem šonedēļ vērsies šova "Saimnieks meklē sievu" otrajā sezonā iepazītas uzņēmīgais saimnieks Dagnis Darģis. Vīrietis piedzīvojis lielu nelaimi – viņa plašā saimniecība cietusi ugunsgrēkā.

Dagnis mitinās Pūres pagasta "Sumbrķīros", un viņam arī pieder motelis "Sumbrs", kas atrodas aptuveni pusceļā starp Rīgu un Ventspili. Centrālā vieta saimniecībā atvēlēta govīm.

Kā ziņo avīze "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", 27. jūlija rītā viņa saimniecībā izcēlies plaša mēroga ugunsgrēks. Degusi govju kūts, noliktava, lopbarības šķūnis, lauktehnika un būvmateriāli.

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja aģentūru LETA, ka piektdien pulksten 8.15 tika saņemts izsaukums uz Pūres pagastu, kur ar atklātu liesmu dega kūts 375 kvadrātmetru platībā, šķūnis 375 kvadrātmetru platībā un 500 siena ruļļi. Tikai pēc aptuveni 12 stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Lopi ugunsnelaimē necieta – kā vēsta "Tukuma Ziņas", govis bijušas ganībās, bet teļus un mājdzīvniekus izdevies izglābt no degošajām ēkām.

Viss, ko Dagnis 20 gadu garumā bija cēlis un būvējis, ir nodedzis. Postā aizgājusi arī lopbarība, un pirmdienas, 30. jūlija, vakarā vīrietis "Facebook" tīklā lūdzi līdzcilvēku palīdzību, lai izķepurotos no nelaimes.

"Būvēju es Bābeles torni savā 100 hektāru Latvijas anklāvā starp vāciešiem un dāņiem. Biju apmierināts ar dzīvi un, iespējams, lepnīgs. Ja man kāds nedēļu atpakaļ pie veikala prasītu, lai iedodu piecīti, es droši vien atbildētu: "Rokas, kājas ir, ej, rukā! Būs tev piecītis!"

Bet mans Bābeles tornis sabruka... Nodega viss, ko biju radījis 20 gadu garumā. Nodega saimniecība, bet visas dzīvībiņas tika izglābtas," emocionālu ziņu publicējis Dagnis.

Uzņēmīgais saimnieks neslēpj – pienācis brīdis, kad viņam jālūdz palīdzība citiem cilvēkiem. "Ja vari, ziedo man piecīti! Par vienu piecīti var nopirkt cigarešu paciņu, bet 100 piecīši jau ir jumta segums," vēstījis Dagnis. Ja vēlies Dagnim palīdzēt, sīkāku informāciju, kā to izdarīt, atradīsi šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!