Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā Liverpūlē norisinājās ikgadējās Eintrī zirgu skriešanās sacensības, kas tradicionāli pulcē tūkstošiem skatītāju un ierasti izraisa arī pastiprinātu preses fotogrāfu interesi, jo briti ne vienu reizi ir apliecinājuši – viņi prot svinēt un lustēties īpaši sirsnīgi, nekautrējoties atlaist bremzes pēc pilnas programmas.

Lai gan burziņi hipodromā parasti saistās ar eleganci un aristokrātiskām izklaidēm, pēdējos gados īpašu lomu zirgu skriešanās sacīkstēs ieņem ne tikai derības un līdzi jušana rikšotājiem, bet arī cītīga dažādu grādīgo un dzirkstošo dzērienu malkošana.

Lai gan trīs dienu ilgajās sacensībās īpaši tiek gaidīta tā dēvētā "dāmu diena", kurā daiļā dzimuma pārstāves sacenšas ne tikai elegancē, bet arī izdzertā alkohola daudzumā, gana liela jautrība hipodromā valda arī pārējās sacensību dienās.

Taisnības labad gan jāsaka – katru gadu daži savas spējas stipri pārvērtē. Pieaugot izdzertajam alkohola apjomam, britu izslavētās manieres pamazām sāk izzust, līdz daži attopas uz zemes.

Ārzemju foto aģentūrās publiskotie kadri liecina, ka šis gads nav bijis izņēmums – daudzi svinējuši tik sirsnīgi, ka nonākuši visai neapskaužamās situācijās un tapuši iemūžināti ne pārāk glaimojošos brīžos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!