Foto: Publicitātes foto

Priekšpēdējā LTV raidījuma "Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu" epizodē Samanta Tīna ļauj ielūkoties sava priekšnesuma tapšanas aizkulisēs. Dziedātājas vīzija ir skaidra – viņa Roterdamā iecerējusi visai Eiropai parādīt citu pasauli – pasakainu, tēlainu un dievišķu.

Samantai Tīnai ir svarīgi būt klāt pie katras sīkākās detaļas savā priekšnesumā, un arī pati priekšnesuma vīzija ir viņas atbildībā. "Pašā pamatā, veidojot priekšnesumu uz skatuves, ir mana vīzija. Kā es iepriekš teicu – tas, ko es gribu pateikt, uzburot šo vidi, stāstu, atmosfēru. Lai īstajā vietā, īstajā laikā ir izteikti šie vārdi."

Savā "Eirovīzijas" priekšnesumā Samanta iecerējusi "avatāriju" – radīt jaunu pasauli, līdzīgi kā filmā "Avatars". Galvenais – lai tā nebūtu banāla "dibena kratīšana" un nodeva šodienas popmūzikas trendiem.

"Es viennozīmīgi gribu, lai šis priekšnesums atšķiras. Es gribu radīt pilnīgi citu pasauli tajā brīdī, kad uz skatuves uznāk Latvija. Man ir pilns telefons ar vizuāļiem, krāsu gammām, piemēriem, kā tas skan, izskatās, uz kādu krāsu niansi tam ir jāpāriet. Roterdamā mums ir jāuzbur tas, ka paveras cita pasaule un iznāk dievišķums," klāsta mūziķe.

Tieši tādā veidā mākslinieces priekšnesums turpinās dziesmā uzsākto spēcīgās sievietes tēmu. "Es nevienā brīdī negribu sevi pielīdzināt dievībām, bet es ļoti gribu caur šo tēlu iedrošināt un iedvesmot tās sievietes visā pasaulē, kas ir citādākas un kuras, iespējams, pašas ar savām rokām to kroni nav uzlikušas uz galvas, jo viņas baidās no tā, ka ir citādākas," bilst Samanta, ieskicējot stāstu par sava priekšnesuma būtiskāko kustību, ko vērienīgās vizualizācijās uz skatuves iedzīvinās arī mākslinieks Mārtiņš Dāboliņš.

Uzlikt kroni sev pašai – tas ir viens no dziedātājas mērķiem. "Es esmu resna, neglīta, pārāk gara, tieva, īsa... Es nevienam nepatīku, man ir pelēki brūnie mati, es esmu standarts... Kamēr tu nepieņemsi to, ka tu esi unikāla un tādas pasaulē nekur nav, tu neesi pati," ierasto paškritisko standartu raksturo dziedātāja. "Tāpēc man arī šis radās – pati ar savām rokām uzliec sev kroni! Tas nav kaut kāds priekšmets, ko tu uzliec un pēc tam noņem. Jā, es esmu tāda! Jā, man ir tā krociņa uz vēdera, citādāka ādas krāsa, orientācija. Man patīk būt citādākai! Brīnišķīgi! Pieņem sevi un uzliec kroni," aicina dziedātāja.

Samanta norāda, ka nav skatījusies citus priekšnesumus. "Manuprāt, ja tu skaties citus priekšnesumus, lai iedvesmotos, tas nozīmē, ka tev pašam trūkst ideju, kā darīt," secina dziedātāja. Viņa uzsver, ka savu priekšnesumu plāno tā, lai katrs vismazākais gaismas stars būtu pamatots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!