Foto: DELFI

Talantu šova Okartes skatuve bijusī dalībniece Sandija Vīgante (attēlā) nesen pamēģinājusi kajēnas piparu diētu, kuru iecienījušas arī vairākas ārzemju zvaigznes. Sandijai izdevies zaudēt piecus kilogramus septiņu dienu laikā.

"Reizi mēnesī man ir atslodzes nedēļa, kuras laikā veicu kajēnas piparu attīrīšanās programmu. Šo diētu var veikt nedēļas vai pat divu garumā. Noteikumi ir pavisam vienkārši - cilvēks neko neēd. Katru dienu ir jādzer īpašs kokteilis, kurš pagatavots no divām šķipsniņām kajēnas piparu, ēdamkarotes kļavu sīrupa un tējkarotes svaiga citrona sulas.

Visas sastāvdaļas sajauc un aplej ar karstu ūdeni. Šāds kokteilis ir jādzer aptuveni piecas reizes dienā vai arī tad, kad sagribas ēst.

Iepriekšējā reizē ar šīs diētas palīdzību man izdevās atbrīvoties no pieciem kilogramiem, taču pats galvenais, ka pēc tam man uzlabojās pašsajūta, organisms bija attīrījies no toksīniem un bija ļoti viegla sajūta," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sandija.

Dziedātāja neslēpj, ka visgrūtāk ir pārvarēt pirmās trīs dienas, taču pēc tam jau ir vieglāk apslāpēt vēlmi našķoties vai kaut ko apēst. Trešajā dienā ķermeni pārņemot reiboņi, taču tas ir tādēļ, ka piparu programma ir sākusi darboties un organisms attīrās no visa sliktā.

Lai zaudētie kilogrami neatgrieztos tikpat strauji, cik strauji tie zaudēti, nākamajā nedēļā pēc kajēnas piparu programmas Sandija septiņas dienas pārtiek no griķiem, kefīra un augļiem.

Kā stāsta jaunā mūziķe, viņai ir stiprs raksturs un nav problēmu diētu ievērot. Katru reizi, kad atslodzes nedēļā meitenei sagribas ēst, viņa iedzer piparoto kokteili.

"Kajēnas piparu programmu iesaku cilvēkiem, kuriem nepieciešams ātri atbrīvoties no pāris liekajiem kilogramiem. Šī ir pateicīga diēta arī tiem, kuriem nepatīk sportot. Tiesa, arī diētas laikā katru vakaru dodos skriet - ja sagribas ēst, iedzeru piparu kokteili vai arī dodos paskriet, lai novērstu domas," saka dziedātāja.

Apvienot diētu, kuras laikā netiek uzņemts ēdiens, ar skriešanu neesot sarežģīti. Pārēšanās izraisa nogurumu, taču piparu programmas laikā Sandija jūt lielu enerģijas pieplūdumu un ķermenis jūtas viegls, turklāt meitene sevi motivē, skatoties dažādus video interneta vietnē youtube.com.

Vienā no video kāda sieviete stāsta par savu pieredzi - viņā kajēnas piparu diētu esot ievērojusi 40 dienas.

"Arī dziedātājai Bejonsai šī ir viena no diētām, kura pirms koncertiem palīdz atgūt formu. Es esmu ļoti apmierināta ne tikai ar zaudētajiem kilogramiem, bet arī ar to, kā pēc programmas ievērošanas jūtas mans ķermenis un gars. Organisms ir attīrījies, visi toksīni izvadījušies laukā un ir patīkama pašsajūta.

Tā kā nedēļas nogalē gaidāms pasākums, kurā neiztikt bez uzkodām, esmu jau nolēmusi, ka, lai neļautos kārdinājumam, pudelītē līdzi ņemšu kajēnas piparu kokteili, lai ikreiz, kad sākšu domāt par ēdienu, varu to padzerties un novērst domas," stāsta Sandija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!