Foto: Vida Press

Pēdējā laikā novērojama tendence, ka mākslīgo krūšu īpašnieces tomēr pārdomā un pēc kāda laika izņem implantus, atgriežoties pie dabas dotajiem apaļumiem. Drosminieču, kuras gatavas visai pasaulei pierādīt, ka silikona pupi vairs nav modē un pat apdraud dzīvību, ir arī bijusī amerikāņu "Playboy" modele Kimberlija Holande (attēlā vidū).

Šobrīd 34 gadus vecā modele intervijā izdevumam "People" pastāstījusi, ka pirmie krūšu implanti viņai ievietoti 2004. gadā. Savukārt astoņus gadus vēlāk vecie implanti aizstāti ar jauniem. Drīz vien Kimberlija sākusi izjust veselības problēmas.

"Es atceros, ka jau todien, kad tika veikta operācija, un visu turpmāko nedēļu man bija sajūta, ka mans ķermenis deg," intervijas laikā 2012. gada notikumus atmiņā atsaukusi Floridā dzīvojošā sieviete.

Kā skaidrojusi Kimberlija, kura šobrīd modeles karjeru atstājusi novārtā un strādā par medmāsu, pēc operācijas viņa izjutusi nepanesamas sāpes.

"Tās bija lielākās sāpes, kādas savā mūžā esmu piedzīvojusi. Tas likās tik dīvaini, jo, kad operāciju veicu pirmoreiz, nebija nedz sāpju, nedz problēmu," skaidrojusi sieviete.

Nedēļu vēlāk uz Kimberlijas muguras parādījās nelāgi izsitumi, kas turpināja izplatīties. Vēlāk viņu piemeklēja hroniskas zobu infekcijas un Reino sindroms, kas izpaužas kā roku un citu ekstremitāšu pēkšņa nosalšana, kā arī nobālēšana vai piesarkšana.
Foto: Vida Press

Kimberlija sākusi ievākt informāciju, un secinājusi, ka ar līdzīgiem simptomiem saskārušās arī citas sievietes, kuru krūtis ir mākslīgi uzlabotas. Šī gada februāra vidū viņa beidzot atbrīvojusies no implantiem.

"Es vienkārši gribēju tos dabūt ārā. Es negribēju vairs tērēt savu laiku un bojāt veselību. Nebija jēgas ilgāk gaidīt. Man ir dēls, kuram jābūt līdzās sveikai un veselai," sacījis bijušais "Playboy" zaķis.

Kimberlija publiski padalījusies ar savu pieredzi, lai brīdinātu citas sievietes, cik lielus draudus veselībai var radīt krūšu implanti.

"Manuprāt, nav pareizi, ka plastiskās ķirurģijas industrija cenšas to noklusēt. Ir jāpaiet laikam, kamēr ķermenis izvadīs visus toksīnus, bet es jau jūtos daudz labāk, jo apzinos, ka beidzot esmu brīva," piebildusi Kimberlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!