Foto: Vida Press
Jau pavisam drīz, aprīļa izskaņā, pasaulē jānāk Lielbritānijas prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas pirmdzimtajam bērnam, un mantinieka gaidās britu medijos jau izskanējuši dažādi minējumi un spekulācijas ne tikai par gaidāmā mazuļa dzimumu un iespējamo vārdiņu, bet arī pašām dzemdībām.

Jaunākie ziņu virsraksti liecina, ka Megana nolēmusi lauzt tradīciju – viņas un Harija bērniņš nenāks pasaulē Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā, Padingtonā, kur pēdējos 40 gadus savus pēcnācējus dzemdējušas visas karaliskās ģimenes sievietes.

Tā vietā Megana nolēmusi dot priekšroku kādai privātai klīnikai, kas atrodas tuvāk viņas un Harija miteklim Vindzorā. Tabloīds "The Sun" ziņo, ka šāds lēmums pieņemts vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, Megana nevēloties atdarināt sava vīra brāļa prinča Viljama dzīvesbiedreni Kembridžas hercogieni Katrīnu, kura visus trīs bērnus laidusi pasaulē Lindo spārnā un dažas stundas pēc dzemdībām uz slimnīcas kāpnēm ar jaundzimušo uz rokām jau pozējusi fotogrāfiem.

Megana un Harijs arī vēloties izvairīties no liekas preses un sabiedrības uzmanības, jo viņu pēcnācējs nebūs tiešais troņmantnieks. Tāpat arī 37 gadus vecā hercogiene esot nobažījusies par iespējamajām komplikācijām, pirmoreiz dzemdējot šādā vecumā.

"Megana negrib atdarināt to, ko darīja Keita. Harijs un Megana saprot, ka gaidāma pastiprināta sabiedrības interese, bet bērniņš nebūs troņmantnieks, tāpēc viņi vēlas, lai mazuļa nākšana pasaulē būtu pēc iespējas privātāka.

Megana arī ir satraukusies par komplikācijām, piemēram, steidzamu ķeizargriezienu, un negrib, lai uz viņu tiek izdarīts spiediens, ka jau dažas stundas vēlāk viņai uz slimnīcas kāpnēm jāizskatās nevainojami," norādījis karaliskajai ģimenei pietuvināts avots.

Jāatzīmē, ka tradīciju dzemdēt Lindo spārnā 1977. gadā aizsāka karalienes Elizabetes II meita princese Anna. Savukārt astoņdesmitajos gados princi Viljamu un princi Hariju tur laida pasaulē Velsas princese Diāna.

Arī Viljama sieva Kembridžas hercogiene Katrīna visus trīs bērnus sagaidījusi Lindo spārnā. Jaunākais no viņiem – princis Luiss – piedzima pērn pavasarī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!