Foto: Publicitātes foto
Nedēļas izskaņā Ķīpsalas izstāžu kompleksā norisināsies pikantākais gada pasākums galvaspilsētā – festivāls "Erots", kura ietvaros uz skatuves kāps arī latviešu puišu striptīza grupa "Male Empire Night out Show" ("MEN'$").

Kompānijas "Male Empire Night out Show" ("MEN'$") galvenais uzdevums ir ļaut sievietēm "piepildīt savas fantāzijas un baudīt kaislīgu atmosfēru", apgalvo vīriešu striptīza deju grupas direktors un viens no horeogrāfiem Arvīds Ķiršakmens. Projekts izveidots tikai pērnā gada februārī un radīts, lai dažādos publiskos pasākumos un privātās ballītēs parūpētos par sieviešu labsajūtu.

"Idejas pamatā ir mērķis ieviest un sniegt Eiropas izklaides industrijā profesionālus, Lasvegasas stilā veidotus priekšnesumus, kuri paredzēti sieviešu vēlmju apmierināšanai," ar projektu "MEN'$" iepazīstina Ķiršakmens, kurš striptīza "virtuvi" pats iepazinis pirms diviem gadiem, kad kopā ar "čipendeiļu" trupu izbraukājis teju visu Ameriku un Kanādu.

""MEN'$" kompānija ir pirmie, kas sniedz Lasvegasas stila deju šova programmu Latvijā. Droši varu apgalvot, ka mēs esam vienīgie. Protams, eksistē arī individuālie striptīzdejotāji, kuri piedāvā savus maziņos šovus, bet nu divu stundu garumā kā mēs – diez vai. "MEN'$" darbības ietvaros parasti rīkojam koncertu šovus, kuros izdejojam divu stundu koncertprogrammu. Protams, uzstājamies arī vecmeitu ballītēs un citos privātos pasākumos," pastāsta Ķiršakmens.

Balstoties uz savu pieredzi, viņš ir aprēķinājis, ka sievietes, kuras visbiežāk kā izklaidi izvēlas striptīzu, ir vidēji divdesmit piecus līdz piecdesmit gadus vecas, taču dejotājs sola, ka neatteiktu arī vecākām dzīves baudītājām. Amerikā situācija esot citādāka kā Latvijā – tur striptīzu labprāt vēro arī 75 gadus vecas kundzes.

"MEN'$" piedāvā vairāk nekā lētu un vienkāršu striptīza šovu, un tas nozīmē, ka mēs atļaujamies atkailināties tikai un vienīgi līdz "g- stringiem". Kas attiecas uz klēpja dejām, tās ir jāpasniedz gaumīgi un nepiedauzīgi. Drīkst būt tikai un vienīgi profesionāla pieeja – nekāda lētuma," uzsver Ķiršakmens.

Tā kā "MEN'$" dalībnieku galvenais uzdevums ir sniegt sievietēm estētisku baudījumu, nozīme tiek piešķirta arī puišu ārienei – sakoptam, atlētiskam un pievilcīgam koptēlam.

"Pamatprasības ir rūpēties par savu ārieni, apmeklēt solāriju, kā arī trenēties sporta zālē ne mazāk kā četras reizes nedēļā – tas ir jādara obligāti. Nenoliedzami, svarīgas ir arī aktiermeistarības dotības un spēja justies uz skatuves brīvi. Dejotājam noteikti ir jābūt ar savu harismu. Viss pārējais atkarīgs tikai no paša personīgās atdeves un mērķtiecības," uzskata Ķiršakmens un aprēķina, ka "MEN'$" dejotāju vidējais vecums ir 28 gadi.

"Vislabākais striptīza dejotāja vecums Latvijā ir no 25 – 40 gadiem, taču Amerikā daudzi ir pat piecdesmit gadus veci, jo tur dejotāji sava ārējā tēla veidošanā un uzturēšanā iegulda lielu naudu. Līdz ar to viņi var atļauties uz skatuves būt daudz ilgāk."

Pirms pasākumiem "MEN'$" dejotāji tiek nodarbināti regulāros mēģinājumos, kuru biežums ir atkarīgs no pasākumu veida un plānotās horeogrāfijas. Reizēm mēģinājums līdzinās augstas intensitātes treniņam, kurā nepieciešams liels spēks un izturība.

Ķiršakmens pauž, ka katram no "MEN'$" puišiem piemītot savs talants un harisma, ko ļoti labi varot redzēt individuālajos iznācienos un priekšnesumos uz skatuves. Nesen trupai pievienojušies divi jauni dejotāji – Markez un labi pazīstamais DJ Gustavito.

"Ikvienam no dejotājiem ir savas stiprās puses, ar ko pārsteigt daiļās dāmas. Piemēram, Markez ir īsta personība ar savu neatkārtojamo harismu. Sievietes tiek vienkārši noburtas ar romantiku un kaisli. Bet DJ Gustavito vairāk darbojas kā vakara vadītājs, taču nenoliedzami – vienmēr ir arī kāds pārsteigums no viņa puses."

Foto: Publicitātes foto
Viņš un pārējie deju grupas "MENS" dalībnieki ar savu nodarbošanos nebūt nebaidās sev tuvas sievietes padarīt greizsirdīgas.

""MEN'$" mīl skatuvi un sievietes, tāpēc mums draudzenes ir visur – uz skatuves, pasākuma norises vietā. Protams, ir zināmi daži veiksmīgi stāsti, kad, pateicoties šim amatam, kāds no dejotājiem ir iepazinies un uzsācis nopietnas attiecības. Kad dejoju Amerikā, komandā bija divi dejotāji, kuri tieši caur striptīzu bija iepazinušies. Lai gan pēc normatīviem – attiecības ar pasākuma apmeklētāju nav atļautas."

Ķiršakmens neslēpj, ka lielākais gandarījums, ko iespējams šajā profesijā saņemt, ir sieviešu atzinība.

"Sievietēm patīk vīriešu striptīzs, jo tas viņām liek justies kā dievietēm, un piepilda viņu slēptākās fantāzijas. Daiļajam dzimumam patīk, ja ar to apietas kā ar dārgakmeni – maigi, profesionāli un ar cieņu. Un, protams, tā visa neatņemama sastāvdaļa ir pievilcīgie un koptie ķermeņi, kuri valdzina ar kaislīgām kustībām," savus un komandas biedru dotumus novērtē Ķiršakmens.

Viņš gan nenoliedz, ka gan viņam, gan pārējiem "MENS" dejotājiem savas karjeras laikā ir nācies sastapties arī ar negatīviem komentāriem par savu nodarbošanos.

"Cik cilvēku – tik viedokļu. Ir nācies dzirdēt, ka "atkailināties – tas tak ir pretīgi un lēti", bet tad jau sanāk, ka arī pludmalē ir jāstaigā apģērbtam, kaut gan tur visi staigā toplesā. Protams, es piekrītu, ka striptīzu var pasniegt arī lētā formātā, un tad tas tiešām ir pretīgi. Katrā ziņā neatkarīgi no cilvēkiem, kuriem ir aizspriedumi, mēs turpināsim dejot striptīzu un sniegsim iespēju to sievietēm baudīt. Jo striptīzs it tas, kas dāmām sniedz vienreizēju iespēju nokļūt savu slēptāko erotisko sapņu pasaulē un piedzīvot to baudīšanu realitātē," pārliecināts ir Ķiršakmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!